WWF söker en projektledare för arbete med Hållbar ekonomi och finans

WWF söker en projektledare för arbete med Hållbar ekonomi och finans

Till vår avdelning för samhälls- & näringslivsutveckling söker vi nu en strukturerad, självgående och analytisk projektledare med finanskompetens då tjänsten innebär kontakter och koordinering med både finansiella aktörer och samarbetspartners samt kollegor i Sverige och det internationella WWF-nätverkets Finance Practice. Du kommer behöva snabbt sätta dig in i vår verksamhet för att stödja och avlasta ansvarig för WWFs finansarbete, därför är det viktigt att du har relevant kompetens och erfarenhet för rollen. Du ska kunna arbeta självständigt med många olika arbetsuppgifter, ofta i ett högt tempo. Du kommer att få arbeta med många intressanta projekt samt med kompetenta och passionerade kollegor och samarbetspartners.


Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att:
  • Bidra till att planera och genomföra projekt och samarbeten inom ramen för WWF Finans med såväl svenska som internationella intressenter.
  • Utföra analyser av finansiella portföljer och produkter avseende dess exponering för risker/möjligheter respektive dess bidrag till vetenskapligt baserade mål för hållbar utveckling.
  • Analysera förslag och initiativ från EU, regeringar, myndigheter och branschorganisationer avseende hållbarhet i finansiella sektorn.
  • Vägleda både WWF-kollegor och finansiella aktörer i användningen av metoder och verktyg för att sätta mål, styra, mäta och redovisa finansiella produkters och portföljers bidrag (positiva/negativa) till hållbar utveckling.
  • Förbereda rapporter och presentationer om ovan.
För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:
  • Civilekonom eller motsvarande, gärna med inriktning på finansiell analys
  • Minst fem års erfarenhet från finanssektorn och god kunskap om hur hållbarhet integreras i branschens strategier och produkter.
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper av relevans för sakområdet är meriterande liksom internationell erfarenhet.
  • God stilistisk- och analytisk förmåga.
  • Kompetens för att i olika former kommunicera om och kring sakområdet
Vi önskar att du har ett stort engagemang och intresse i hållbarhetsfrågor samt att du är kvalitetsmedveten och stresstålig. Arbetsbelastningen styrs av mycket projektcykler vilket gör att det är viktigt att kunna planera sitt arbete väl samt ha en god förmåga att hantera arbetstoppar.

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.

Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med annat etniskt påbrå än svenskt att skicka in sin ansökan.
Mer info
Kontaktperson Daniel Robertsson
Email Mejla Daniel Robertsson
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.wwf.se
Sista ansökningsdag 24 mars (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer och runt om i världen. WWF har fler än fem miljoner supportar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.