Redovisningsekonom till bolag i Solna

Redovisningsekonom till bolag i Solna

Nu rekryterar internationella bolaget AB Sporrong en kvalificerad redovisningsekonom till en spännande och ansvarsfull tjänst där du erbjuds möjlighet att påverka utvecklingen av din roll. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Solna och du rapporterar till ekonomichefen. Du kommer vara en del av ett trevligt och engagerat gäng som är kungliga hovleverantörer! Urval och intervjuer sker löpande, välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som redovisningsekonom erbjuds du en varierad tjänst där du självständigt ansvarar för delar i ekonomiarbetet för det svenska och norska säljbolaget. Du rapporterar till ekonomichefen.
Dina arbetsuppgifter är
  • löpande redovisning
  • kund- och leverantörsreskontra
  • skatt- och momsrapportering
  • ansvarig för bokslutsarbetet (månadsbokslut och årsbokslut tillsammans med ekonomichef)
  • löneadministration
  • diverse personaladministrativa uppgifter
  • kontaktperson mot städbolag, kontorsvaruleverantörer etc
Vem är du?

Vi söker dig som har en utbildning inom ekonomi och flera års erfarenhet av löpande ekonomi-/ och bokslutsarbete. Du har gedigen kunskap inom redovisning och därmed erfarenhet av bokslut, moms och skatt samt rapportering. Det är meriterande om du har erfarenhet från ASW och Hogia Lön men framförallt har du erfarenhet av ekonomisystem i allmänhet och goda kunskaper i Excel. Du har flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Vi söker en driven och strukturerad person som har lätt för att lära sig nya arbetsuppgifter. Du är social och positiv då arbetet innebär mycket kontakt och samarbete med kollegor från alla delar av bolaget och externa intressenter. Vi söker någon med framåtanda och målmedvetenhet och med en vilja att utvecklas och inte är rädd för att fråga.

Om verksamheten

Sporrong är ett av Sveriges äldsta företag, grundat 1666 och kunglig hovleverantör. Bolaget fokuserar på att skapa kundanpassade produkter som stärker identiteten, uppmärksammar händelser eller premierar individer eller laget.

Försäljningsverksamheten bedrivs för de svenska, danska och övriga europamarknaderna, med försäljningskontor i Sverige och Norge. Bolaget har egen produktion som bedrivs i Estland. Sporrong ägs av det finska bolaget Kultakeskus och inom koncernen finns försäljningsverksamhet även i Finland och Estland.

Sporrong har ett dokumenterat kvalitetsledningssystem enligt SS EN ISO 9001:2015. Alla talar om miljön - och allt fler börjar faktiskt bidra på ett eller annat sätt. Inom Sporrong gör vi vad vi kan och därför är vi även miljöcertifierade sedan många år tillbaka enligt SS EN ISO 14001:2015.
Mer info
Kontaktperson Mia Olsson
Telefon 0720788016
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 29 mars (11 dagar kvar)