Vikarierande ekonomiassistent till Socialförvaltningen

Vikarierande ekonomiassistent till Socialförvaltningen

Socialförvaltningen söker nu vikarierande ekonomiassistent!

Om arbetsplatsen
Vi söker nu dig som vill bidra till utveckling av välfärden. Som ekonomiassistenet arbetar du med att ge ett kvalificerat stöd till socialchef och enhetschefer i det dagliga arbetet inom Solna stads socialförvaltning. Tjänsten är placerad i stab direkt under socialchefen.

Vad innebär arbetet?

Som vikarierande ekonomiassistent kommer du att arbeta på stabsenheten.

I dina arbetsuppgifter ingår:
  • Inköp och fakturahantering i e-portalen (leverantörsreskontra)
  • Debiteringar externa och interna (kundreskontra)
  • Utbetalningar
  • Återsökning av statsbidrag
  • Hantering av inbetalningar
  • Redovisning och avstämning av konton
  • Ekonomiskt redovisningsarbete och underlag vid uppföljningar och bokslut
  • Registerunderhåll
  • Kontaktperson mot stadens centrala ekonomienhet
  • Övriga arbetsuppgifter inom ekonomiområdet
Vem söker vi?
Vi ser att du som söker har tidigare arbetslivserfarenhet inom området som vi bedömer som likvärdig. Erfarenhet från kommunal verksamhet och socialtjänstområdet är fördelaktigt. Vi ser att du har goda kunskaper i Officepaketet och har du arbetat i administrativa datasystem ses det som meriterande.

Rollen som ekonomiassistent innebär att du arbetar i en stödfunktion till förvaltningens medarbetare vilket kräver att du är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med både chefer och medarbetare. Du är noggrann och van att arbeta självständigt och ta ett stort eget ansvar. Du tar initiativ till att utveckla arbetet och är flexibel och öppen för förändring. Arbetstakten kommer periodvis att vara hög därför är det också viktigt att du kan prioritera och arbeta strukturerat.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang och möjlighet att ta ansvar i en grupp med trevliga kollegor.

Du ska i övrigt vara beredd att stödja med din kompetens inom hela förvaltningens område.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Ann-Charlotte Fager, Socialchef, ann-charlotte.fager@solna.se.

Tjänsten är ett vikariat mellan 2020-03-01 - 2020-09-30 på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2020-01-19. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer, till personer med funktionsnedsättning eller missbruk samt för till brottsoffer och personer i behov av ekonomiskt stöd. Vi ger råd, stöd och handlägger frågor som rör barn- och ungdom, familjerättsfrågor, psykisk funktionsnedsättning och missbruk, samt frågor som rör brottsoffer och försörjningsstöd. Vi ansvarar även för budget- och hyresrådgivning, skuldsanering, vissa arbetsmarknadsåtgärder, serveringstillstånd samt dödsboanmälningar. Vissa verksamheter bedrivs också tillsammans med andra kommuner och flertalet insatser som erbjuds tillhandahålls av olika entreprenörer.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)