Verksamhetsutvecklare Vuxenenheten Solna stad

Verksamhetsutvecklare Vuxenenheten Solna stad

Är du utbildad socionom med erfarenhet av att stötta personer med psykiska funktionsvariationer och/eller substansbrukssyndrom och känner dig nu redo för nästa steg i karriären? Vi i Solna stad letar just nu efter dig som vill bli en del av vår vuxenenhet och i rollen som verksamhetsutvecklare hjälpa oss att framgångsrik möta våra enskilda klienters behov.

Om arbetsplatsen

Vuxenenheten har Socialnämndens uppdrag är att erbjuda personer med psykiska funktionsvariationer och eller substansbrukssyndrom (missbruk/beroende) stöd och behandlingsinsatser som bidrar till att de uppnår ett självständigt liv. Enheten består av en myndighetssektion samt två utförarsektioner som erbjuder målgrupperna ett brett utbud av insatser. Verksamhetsstöd för Treserva, ASI och IBIC finns med specialister inom respektive sektion.

Vad innebär arbetet?

Arbetsuppgifterna för verksamhetsutvecklaren kan växla över tid. Enhetens ambition är att använda och utveckla metoder och arbetssätt som framgångsrikt möter de enskilda brukarnas behov. Våra insatser ska var möjliga att utvärdera om de haft förväntat resultat. Idag består verksamhetsutvecklarens huvudsakliga arbetsuppgifter i att leda implementeringen av IBIC, omvärldsbevakning och utveckla en enhetlig och rättssäker dokumentation. För närvarande är verksamhetsutvecklaren också ansvarig för att samordna friskvårdsprojekt bland våra brukare som syftar till att erbjuda regelbunden fysisk aktivitet i grupp samt är kontaktperson mot en extern aktör i en brukarrevision.

Verksamhetsutvecklaren är en stabsfunktion och sorterar under enhetens chef.

Vem söker vi?

Du har socionomexamen samt flerårig erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och har erfarenhet av praktiskt arbete med vuxenenhetens målgrupp. Du har kunskap i för arbetet relevant lagstiftning och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är också en merit om du har erfarenhet av utrednings och uppföljningsverktyget ASI och processledningssystemet IBIC. Du behöver ha ett stort mått av självständighet och egen initiativförmåga i arbetet. För att matcha enhetens utvecklingsambitioner behöver du ha en god portion av flexibilitet och vara resultatinriktad.

Vårt erbjudande

En trevlig och öppen arbetsplats med kollegor som gemensamt strävar efter att ge kommuninvånarna god och kunnig service, stora möjligheter till utveckling, samt mycket goda kommunikationer med Stockholm med dess kranskommuner.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till enhetschef Hans Åkerman 08-746 11 60 eller Aida Samson 08-746 11 66. Fackliga kontaktperson är Marika Lindhagen (Vision) 08-746 15 48 samt Carl Friberg 08-746 34 01 (SSR).

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde 2020-02-01 eller efter överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2019-11-17. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer, till personer med funktionsnedsättning eller missbruk samt för stöd till brottsoffer och personer i behov av ekonomiskt stöd. Vi ger råd, stöd och handlägger frågor som rör barn- och ungdom, familjerättsfrågor, psykisk funktionsnedsättning och missbruk, samt frågor som rör brottsoffer och försörjningsstöd.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (2 dagar kvar)