Verksamhetscontroller till Solna stad

Verksamhetscontroller till Solna stad

Arbetsbeskrivning

Till miljö- och byggnadsförvaltningen letar vi just nu efter dig som vill axla den nyinrättade rollen verksamhetscontroller. Arbetet innebär fokus på verksamhetsutveckling och du kommer att hålla samman våra verksamhetsmässiga och ekonomiska processer som verksamhetsplanering samt uppföljning av budget och ekonomi. Du kommer i din roll få chans att driva och delta i olika utvecklingsprojekt som genomförs på förvaltningen, med fokus främst på miljöavdelningen och genom att driva utvecklingsarbete framåt på förvaltningen kommer du tillsammans med dina kollegor verka för att anpassa vår verksamhet för att den ska möta våra medborgares behov.

Som verksamhetscontroller arbetar du tätt ihop med våra enhetschefer på förvaltningen och det förekommer också ett samarbete ihop med förvaltningens ledningsgrupp när det kommer till den ekonomiska uppföljningen. I och med att tjänsten är helt nyinrättad så kommer du få chans att själv påverka hur den kommer att se ut, något vi tror att du som söker ser som spännande då du här får chans att sätta din egen prägel på tjänsten och vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom ekonomi, affärsutveckling eller annan av staden bedömd relevant utbildningsbakgrund för tjänsten. Du som söker bör ha erfarenhet av att ha arbetat med budgetuppföljning sedan tidigare och har du arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan tidigare är detta självklart meriterande. Det är också meriterande om du har arbetat med ekonomi- och styrning inom offentlig verksamhet och inom något eller några av miljö- och byggnadsnämndens verksamhetsområden, detta är dock inget krav. Störst vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Som person är du självgående och tar ansvar för och planerar ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du strävar efter hög kvalitet i ditt arbete och tar initiativ till förbättringar och förenklingar. Vidare har du en god teknisk kompetens och tycker det är roligt att på ett analytiskt sätt använda tekniken för att effektivisera tidigare arbetssätt. För att trivas i rollen tror vi också du som söker har en god känsla för siffror och att du har ett intresse att snabbt sätta dig in i olika frågor och situationer för att bidra till att lösa komplexa frågeställningar.

Vårt erbjudande

Förvaltningens mål och arbetssätt tas fram gemensamt och det finns möjlighet att påverka hur vi arbetar, inte minst i denna roll då du kommer få vara med och utforma hur den kommer att se ut. I Solna stad har vi ett arbetstidsavtal som möjliggör en flexibel arbetstidsförläggning.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Om du har några frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att höra av sig till Karolina Ernarp, biträdande förvaltningschef, 08- 746 35 42, Karolina.Ernarp@solna.se. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av tjänsten men tackar nej till dig som säljer annons- eller rekryteringstjänster.

Facklig kontaktperson är Stina Jurell, Naturvetarna, 08-746 35 25, stina.jurell@solna.se

Välkommen att skicka in din ansökan, dock senast 3e februari 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Miljö- och byggnadsförvaltningen tar fram detaljplaner när nya bostäder, kontor och skolor ska byggas och arbetar med bygglov, mätning och kartor. Vi arbetar med att förbättra Solnas yttre miljö och människors hälsa samt att bevara Solnas natur. Vi har ansvar för tillsyn av livsmedelshantering, inomhusmiljö och miljöfarliga verksamheter. Även naturvård och miljöövervakning ingår i förvaltningens ansvarsområde.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 3 feb (13 dagar kvar)