Två barnskötare sökes till förskolan Dungen i Solna stad

Två barnskötare sökes till förskolan Dungen i Solna stad

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat.

Om arbetsplatsen
Förskolan Dungen består av fyra avdelningar och ligger i nära anslutning till Solna Centrum. Förskolan har en stor och kuperad gård samt närhet till Skytteholmsparken. Vi söker dig som vill vara delaktig i det förändringsarbete förskolan bedriver. Från den 1 augusti kommer förskolan att ingå i förskoleområde 4 med totalt 9 förskolor. Området leds av en rektor tillsammans med tre biträdande rektorer.

Vad innebär arbetet?
Som barnskötare hos oss är du delaktig i såväl det pedagogiska arbetet som den omvårdande delen på avdelningen, och tillsammans med övriga kollegor i verksamheten på förskolan i stort. Du förväntas också vara delaktig i dokumentationen av pedagogiska processer och i reflektioner över barns lärande. Du deltar i alla vardagssituationer i förskolan och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Hela arbetslaget samverkar kring dagens alla moment, med fokus på att vi alla är varandras arbetsmiljö.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och har erfarenhet av att arbeta i förskola och därmed en stor förståelse för förskolans vardag. Du har kunskap om barns utveckling, rättigheter och behov. Du är van vid att arbeta i enlighet med förskolans styrdokument och att hantera den pedagogiska dokumentationen i digital form. Kunskap och erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd är meriterande. Du är en engagerad och handlingskraftig pedagog och vill utveckla dig i din yrkesroll. Du är positiv och lösningsfokuserad, har förmåga att skapa goda professionella relationer med barn, föräldrar, kollegor och ledning. Du är en medforskande och medupptäckande pedagog som gärna provar nya arbetssätt. Du behärskar svenska i både tal och skrift samt är van användare av digitala verktyg. En av tjänsterna är på en avdelning för barn mellan 3-5 år den andra på en avdelning för barn mellan 1-3 år. Du både vill och kan arbeta med barn i förskolans alla åldrar.

Du ska kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar i ditt arbete. Arbeta mot mål, men även kunna förändra inriktning när målen ändrar sig. Du ska ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Förstår din roll, men kan se till hela verksamhetens mål. Du ska vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande mot föräldrar och barn. Du ska kunna arbeta bra med andra människor, vara lugn, stabil och lyhörd. Du ska ha en positiv attityd till ditt arbete.

Vårt erbjudande
En möjlighet att på ett aktivt sätt vara med i en förändringsprocess där huvuduppdraget är arbete i barngrupp. Du har tillsammans med kollegor och ledning en viktig roll för verksamhetens utveckling i dess olika delar alltid med barnets bästa i fokus.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till biträdande rektor Marielouice Strömqvist, dungen@solna.se. Med anledning av att det är semestertider återkommer vi med svar under vecka 32. Om du har akuta frågor är du välkommen att kontakta: rekrytering@solna.se. Facklig kontaktperson är Jeanette Hjalmarsson Kommunal 08-746 1783.

Tjänsterna är visstidsanställningar till och med den 10 januari 2021 med möjlighet till förlängning, omfattning 75 %. Tillträde 31 augusti eller enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 7 augusti. Vi kan komma att bjuda in till intervjuer före sista ansökningsdag. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 7 aug 2020 (3 dagar kvar)