Timvikarie bibliotek

Timvikarie bibliotek

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Timvikarie Solna stadsbibliotek

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom. Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Bibliotekens uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån övergripande styrdokument som kultur- och fritidsnämndens verksamhetsplan och stadens nyss antagna biblioteksplan. Särskilt fokus lägger vi på läsfrämjande och uppsökande arbete för prioriterade målgrupper som barn och unga, personer med funktionsvariation, personer med annat modersmål än svenska samt de nationella minoritetsspråken. Biblioteken i Solna är som första verksamhet i Solna stad Hbtq-certifierade sedan 2015.
Till vårt bibliotek letar vi nu efter dig som vill jobba som timvikarie hos oss kanske du redan har erfarenhet från servicejobb och nu studerar biblioteks och informationsvetenskap. Är du dessutom flexibel och kan hoppa in och arbeta med kort varsel. Bra! Då är det ditt CV vi vill läsa idag!

Arbetsuppgifter

Som timanställd vikarie hos oss får du arbeta med följande:
  • bemanning av reception och informationsdisk
  • bokuppsättning
  • inleverans av medier
  • delta i läsfrämjande aktiviteter
Vi söker dig som

Trivs i att arbeta med service och är ute efter ett givande jobb som timvikarie. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att arbeta inom service sedan tidigare. Studerar du just nu inom biblioteks och informationsvetenskap är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet på tjänsten. Då du kommer att arbeta vid behov är det viktigt att du som söker är flexibel. Du kommer också i rollen att vara bibliotekets ansikte utåt och möta besökare, vilket gör att det är viktigt att du som är söker är serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor. För att trivas i rollen är det också viktigt att du som söker är noggrann och att du gillar att ha en varierad vardag i ditt arbete.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 20190120, intervjuer sker löpande.

Anställningsform: Tjänsten är en deltidstjänst med arbetstider förlagda på dagtid.

Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Kontaktperson: Maria Söderström Sörensen, utvecklingsledare, telnr 0725831664

Välkommen med din ansökan som du gör på solna.se - jobba i Solna/lediga jobb. Intervjuer sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Deltid
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)