Systemspecialist inom vård och omsorg

Systemspecialist inom vård och omsorg

Vår härliga kollega Micaela ska snart gå på föräldraledighet och vi behöver hitta någon som ersätter henne under tiden hon är hemma. En stor del av Micaelas jobb är att arbeta med systemförvaltning i systemen Procapita, Lifecare handläggare och Lifecare Boende. Vi träffade Micaela så att hon skulle kunna ge sin bild av tjänsten:

- Rollen handlar mycket om att vara ett stöd för SoL- och LSS-handläggarna samt avgiftshandläggarna i systemen genom att hantera supportärenden, upprätta rutiner och manualer, förbereda utbildningar och nya lösningar i systemen samt ta emot förslag och önskemål om förbättringar. En annan stor del av rollen är att samarbeta med superanvändarna genom superanvändarmöten som jag håller i.

På frågan om vad som är roligast med tjänsten blir svaret självklart:

- Det roligaste är att man arbetar väldigt verksamhetsnära! Man får samarbeta med många människor och man arbetar både övergripande och på detaljnivå. Det gör arbetet väldigt varierat.

Om tjänsten

Tillsammans med en samordnare ansvarar du för Omvårdnadsförvaltningens systemförvaltningsplaner och för att driva utveckling av omvårdnadsförvaltningens IT-stöd tillsammans med systemägare och två andra systemspecialister. I rollen ingår planering, utförande och uppföljning av verksamhetssystem samt omvärldsbevakning.

Uppdraget innebär samverkan med förvaltningens alla verksamheter, externa utförare, stadens IT-enhet samt leverantörer av verksamhetssystem.

Som systemspecialist utgör du förvaltningsorganisationens kontaktyta för användarna av IT-stödet. Du arbetar i IT-stödet och har en djup kunskap om IT-stödets funktioner. I rollen ansvarar du även för daglig systemadministration t ex kontoadministration, filadministration, statistik etc.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utföra förvaltningsaktiviteter på uppdrag av samordnare/förvaltningsledare
 • Bidra i arbetet att upprätta förvaltningsplan
 • Skriva och uppdatera användarmanualer, lathundar och utbildningsmaterial
 • Ge support till användare avseende systemhandhavanden
 • Felsökning tillsammans med användare, IT och Servicedesk
 • Fånga och formulera krav på IT-stöd ur ett verksamhetsperspektiv
 • Utbilda olika användargrupper
 • Hantera uppgraderingar och tester av system
 • Hålla i nätverk av t ex superanvändare
Vi söker dig som har
 • En universitets- eller högskoleexamen relevant för verksamhetsnära IT-förvaltning, ex. socionom, systemvetare eller annan kompetens som bedöms likvärdig
 • Erfarenhet som systemspecialist, objektspecialist eller systemförvaltare
 • Erfarenhet inom verksamhetsnära systemförvaltning med IT-inslag samt utvecklingsarbete
 • Är självgående, drivande och strukturerad
 • Har god kommunikationsförmåga och är pedagogiskt lagd
Har du erfarenhet av systemstöd som Procapita eller Lifecare är detta meriterande.

Meriterande är också erfarenhet av arbete med systemförvaltningsmodeller t ex pm3 eller motsvarande.

Tjänsten passar dig som tycker om att arbeta strukturerat och operativt och som drivs av kombinationen att lyfta blicken och se helheten och samtidigt hantera detaljfrågor.

Då tjänsten innebär arbete som systemspecialist i en föränderlig verksamhet kan innehållet i tjänsten komma att delvis anpassas över tid, vilket kräver en förmåga till flexibilitet i tjänsten.

Övrig information

Tjänsten är ett vikariat med tillträde i februari eller enligt överenskommelse. Vikariatet kommer att pågå i ungefär ett år. Sista ansökningsdag är 2020-12-06.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande och vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Lena Krohn, Samordnare systemförvaltning på Omvårdnadsförvaltningen på telefon: 072 583 12 27.

Fackliga representanter: Marika Lindhagen (Vision), telefon 08 746 15 48 och
Tina Finnäs, (Jusek) telefon 08 746 11 04.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorgen samt omsorg om personer med funktionsnedsättning. Verksamheten drivs genom privata entreprenörer eller i Solna stads regi och vår uppgift är att hjälpa människor till ett tryggt, självständigt och värdigt liv.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (4 dagar kvar)