Systemspecialist för förvaltning av välfärdsteknik

Systemspecialist för förvaltning av välfärdsteknik

Vill du förvalta framtidens digitala välfärdsteknik inom omvårdnadssektorn?

Välfärdsteknik är en viktig del i att utveckla stadens verksamhet och klara framtidens utmaningar inom omvårdnadssektorn. Vi söker dig som vill arbeta i en grupp med ansvar för införande och förvaltning av verksamhetssystem och välfärdsteknik inom ett område som växer och förändras, både utifrån kundernas behov och teknikens möjligheter. Trivs du i en samverkande roll där verksamhet möter teknik och där du gör stor skillnad i personers liv? Bra! Då är detta tjänsten för dig!

Om tjänsten

Tillsammans med en samordnare ansvarar du för Omvårdnadsförvaltningens systemförvaltningsplaner och för att driva utveckling av omvårdnadsförvaltningens IT-stöd tillsammans med systemägare och två andra systemspecialister. I rollen ingår planering, utförande och uppföljning av verksamhetssystem och välfärdsteknik samt omvärldsbevakning.

Uppdraget innebär samverkan med förvaltningens alla verksamheter, externa utförare, stadens IT-enhet samt leverantörer av verksamhetssystem och välfärdsteknik liksom samverkan med övriga systemspecialister och superanvändare inom den egna enheten och andra förvaltningar i Solna stad.

Som systemspecialist utgör du förvaltningsorganisationens kontaktyta för användarna av IT-stödet. Du arbetar i IT-stödet och har en djup kunskap om IT-stödets funktioner. I rollen ansvarar du även för daglig systemadministration t ex kontoadministration, filadministration, statistik etc.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utföra förvaltningsaktiviteter på uppdrag av samordnare/förvaltningsledare
 • Bidra i arbetet att upprätta förvaltningsplan
 • Skriva och uppdatera användarmanualer, lathundar och utbildningsmaterial
 • Ge support till användare avseende systemhandhavanden
 • Felsökning tillsammans med användare, IT och Servicedesk
 • Fånga och formulera krav på IT-stöd ur ett verksamhetsperspektiv
 • Utbilda olika användargrupper
 • Hantera uppgraderingar och tester av system
 • Hålla i nätverk av t ex superanvändare
 • Medverka vid införande av nya system
 • Göra mindre förstudier själv
Vi söker dig som har
 • En universitets- eller högskoleexamen relevant för verksamhetsnära IT-förvaltning, eller annan kompetens som bedöms likvärdig
 • Erfarenhet som systemspecialist, objektspecialist, systemförvaltare eller projektledare
 • Erfarenhet inom verksamhetsnära systemförvaltning med IT-inslag samt utvecklingsarbete
 • Är självgående, drivande och strukturerad
 • Har god kommunikationsförmåga och är pedagogiskt lagd
Har du erfarenhet av systemstöd inom omsorgsområdet som till exempel Procapita, Lifecare, eller trygghetslarm, är detta meriterande.

Meriterande är också erfarenhet av arbete med systemförvaltningsmodeller t ex pm3 eller motsvarande.

Tjänsten passar dig som tycker om att arbeta strukturerat och operativt och som drivs av kombinationen att lyfta blicken och se helheten och samtidigt hantera detaljfrågor.

Då tjänsten innebär arbete som systemspecialist i en föränderlig verksamhet kan innehållet i tjänsten komma att delvis anpassas över tid, vilket kräver en förmåga till flexibilitet i tjänsten.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2012-12-06.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande och vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Lena Krohn, Samordnare systemförvaltning på Omvårdnadsförvaltningen på telefon: 072 583 12 27.

Fackliga representanter: Marika Lindhagen (Vision), telefon 08 746 15 48 och
Tina Finnäs, (Jusek) telefon 08 746 11 04.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorgen samt omsorg om personer med funktionsnedsättning. Verksamheten drivs genom privata entreprenörer eller i Solna stads regi och vår uppgift är att hjälpa människor till ett tryggt, självständigt och värdigt liv.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (13 dagar kvar)