Stödassistent till grupp- och servicebostäder 75%

Stödassistent till grupp- och servicebostäder 75%

Om arbetsplatsen

Humaniora vård och omsorg är den kommunala utföraren i Solna Stad. Vi ansvarar bland annat för sex grupp- och servicebostäder enligt LSS.

Vi behöver nu förstärkning till ett par av våra enheter och vi söker dig som vill arbeta som stödassistent hos oss. Målgruppen för verksamheten är vuxna personer med högfungerande autism och andra tilläggsdiagnoser som olika psykiatriska tillstånd eller missbruk.

Sandra Kaju som jobbar som gruppledare på ett av våra boenden berättar om vad hon tycker är det roligaste med arbetet

- Att vi faktiskt gör skillnad i andra människors liv. Man blir en brygga i deras vardag genom att finnas till hands och kan på så sätt hjälpa brukarna.

En viktig del i arbetet är ett ha ett pedagogiskt förhållningssätt. Sandra berättar om hur det arbetet ser ut i praktiken:

- Det är en ynnest att få arbeta på en arbetsplats där pedagogiken sitter i väggarna. Som stödassistent behöver och får man träna på att vara pedagogisk hela dagarna för att på så sätt nå brukarna. Tillslut sitter det i ryggraden.

Vad innebär arbetet?

Arbetet som stödassistent innebär att du utgår ifrån de boendes önskemål och individuella behov. Du ger stöd i det dagliga livet och hjälper individen att skapa struktur i vardagen utifrån ett pedagogiskt förhållningsätt. Arbetet innebär även stöd med sociala kontakter, fritidsaktiviteter, samhällskontakter och kommunikation.

En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera de boende till självständighet, att nå sina egna målsättningar och till att ha en meningsfull vardag. Delaktighet och självbestämmande är våra ledord i arbetet med våra boende.

I dina arbetsuppgifter som stödassistent ingår även att dokumentera och planera utifrån de boendes genomförandeplaner.

Arbetet är förlagt till dygnets alla tider och veckans alla dagar. Man går på fyraveckorsschema. Både helg och jourarbete ingår.

Vem söker vi?

Vi vill att du har en utbildning inom vård och omsorgsprogrammet, gärna med inriktning funktionsnedsättning eller psykiatri, eller annan av staden bedömd likvärdig utbildning. Har du utbildning som stödpedagog är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med autism/utvecklingsstörning, lågaffektivt bemötande eller arbete med unga vuxna med annan social problematik.

Vi söker dig som vågar ta egna initiativ, har en god samarbetsförmåga, är flexibel, empatisk och trivs att arbeta serviceinriktat. Det är viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Mer information och ansökan

Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 4/3. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Tjänsten/tjänsterna är en tillsvidareanställning på deltid ca 75% med tillträde enligt överenskommelse.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom. Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorgen samt omsorg om personer med funktionsnedsättning. Verksamheten drivs genom privata entreprenörer eller i Solna stads regi och vår uppgift är att hjälpa människor till ett tryggt, självständigt och värdigt liv. Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorgen samt omsorg om personer med funktionsnedsättning. Verksamheten drivs genom privata entreprenörer eller i Solna stads regi och vår uppgift är att hjälpa människor till ett tryggt, självständigt och värdigt liv.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Undersköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 4 mars 2020 (14 dagar kvar)