Specialpedagog till Solna stad

Specialpedagog till Solna stad

Är du specialpedagog och vill jobba centralt i en roll som riktar sig mot samtliga skolor i Solna stad?

Arbetsplatsen
Barn- och utbildningsförvaltningen söker en erfaren specialpedagog till vår administrativa avdelning som bland annat ansvarar för myndighetshandläggning, utredningar och tillsyn av fristående förskolor. Du kommer vara centralt anställd på barn och utbildningsförvaltningen med ett utåtriktat arbete mot skolorna i Solna.

Arbetsuppgifter
Uppdraget som specialpedagog innebär att du ska:
  • Administrera ansökningar till särskolans mottagandeteam samt samordna och leda arbetet tillsammans med de andra professionerna i teamet.
  • Ge kontinuerlig information och föra dialog med vårdnadshavare och skola.
  • Delta i bedömning och handläggning av ansökningar för tilläggsbelopp.
  • Vara en kvalificerad samtalspartner till skolledare i specialpedagogiska frågor.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog, samt har lärarutbildning och även flerårig erfarenhet från arbete med barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.

Du trivs med att arbeta både självständigt och med teamarbete. Du är lyhörd, flexibel och empatisk i yrkesrollen. Viktigt är att du också tycker om att arbeta i team, då du ska samverka med skolans personal och med andra parter och professioner.

Arbetet innefattar viss administration och det är önskvärt att du har erfarenhet av att sturkurera och administrera ditt eget arbete.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Anna Jung, chef barn och elevhälsan, på telefon 08-746 14 11. Facklig kontaktperson är Annika Ståhl annika.stahl@solna.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 6 maj. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 6 maj 2019 (16 dagar kvar)