Speciallärare till Ulriksdalsskolan

Speciallärare till Ulriksdalsskolan

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.Solna stad - en skola i utveckling. Vi utvecklar skolor där alla har möjlighet att lyckas. Vill du vara med?

Arbetsbeskrivning

Ulriksdalsskolan söker inför höstterminen 2018 en speciallärare för arbete med elever från åk.1-9 på skolans resurscentrum. Du kommer ha ett samordningsansvar och vara en länk mellan det mindre och större sammanhanget i arbetet med skolans elever tillsammans med kollegor.

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever. Du är behörig och legitimerad speciallärare. Du bedriver en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka eleven i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med skolans övriga lärare och professioner i skolans elevhälsoteam. Du är intresserad av att arbeta med elevers lärande utifrån elevernas förutsättningar och behov och arbetar med utvärdering och reflektion som ett medel att utveckla elevernas lärandemiljö. Din undervisning utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet som gör att du lyckas skapa goda lärmiljöer.

Om Ulriksdalsskolan
Ulriksdalsskolan är en modern och miljöcertifierad skola som öppnade i augusti 2014, med kapacitet för 900 elever i åldrarna 6-16 år. Skolan ligger mitt i den expansiva stadsdelen Ulriksdal i Solna med goda kommunikationer. I skolan finns även verksamhet för Solna kulturskola, bibliotek och fritidsklubb, vilka skolan aktivt samverkar med. Skolan har även ett nära samarbete med ÖverJärva Naturskola som ligger ett par hundra meter från Ulriksdalsskolan.

Skolan befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och präglas av kreativitet och nytänkande. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi tror att bra relationer mellan elever och personal är en förutsättning för goda studieresultat och en trevlig stämning på skolan.

Utvecklas som lärare i Solna stad
Som speciallärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och utvecklar goda digitala och analoga lärmiljöer. Du får vara med och utveckla digitaliseringen med fokus på formativ bedömning.

Tjänst;
Speciallärare, tillsvidare 100% från och med 180813.

Fackliga företrädare

Lärarförbundet Roland Lindelöf roland.lindelöf@solna.se

Lärarnas riksförbund Annelie Lundh annelie.lundh@solna.se

Mer information och ansökan
Tjänsten avser tillsvidareanställning med tillträde höstterminen 2018. Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 180618. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till rektor Lena Lundström, lena.lundstrom@solna.se.

Biträdande rektor Conny Lindberg (åk 6-9), tel. 072 - 583 16 10 alt conny.lindberg@solna.se.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)