Speciallärare till Ekensbergsskolan

Speciallärare till Ekensbergsskolan

Om Ekensbergsskolan
Ekensbergsskolan är en trygg och inspirerande skola där alla ska trivas och må bra vare sig man är elev eller personal.
  • en skola som ser elever och deras behov
  • en skola som förbereder eleverna för morgondagens samhälle
  • en skola där glädje, kreativitet och tillit präglar vardagen
Ekensbergsskolan ligger i centrala Solna och är en liten välfungerande skola med 420 elever från förskoleklass till och med åk 6. Skolan som är från 1958 är trevligt byggd med sin runda huskropp med klassrum som löper ut från en stor ljushall i mitten. Det gör att det är lätt att se alla barn och vuxna under skoldagen. Berget som skolan ligger på, har en ekskog omkring sig som bjuder på en stimulerande utemiljö.

Vad innebär arbetet?
I rollen som speciallärare arbetar du med att stötta pedagogerna i att utforma särskilda anpassningar, pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram. Du deltar aktivt i skolans elevhälsoteam. Vidare arbetar du med att individanpassa uppgifter, finnas med som stöd i klass eller ha egen undervisning med mindre grupper av elever.

Vem söker vi?
Vi söker en speciallärare som tillsammans med skolans övriga elevhälsa är ett stöd för lärare och elever i vägen mot kunskapskraven. Du har såväl engagemang, pedagogisk kompetens som samarbetsförmåga. På Ekensbergsskolan erbjuds du ett spännande jobb tillsammans med kollegorna i arbetslagen. Arbetet präglas av våra höga förväntningar på elevernas skolresultat samt att vi alla vill ha en trygg skola. Skolan har en hög IT-kompetens både bland elever och personal. Vissa läromedel i mellanstadiet är digitala ex. Clio.

Vi söker dig med speciallärarlegitimation med behörighet att undervisa, gärna i både svenska och matematik. Meriterande är att du har behörighet även i engelska och kunskaper om alternativa verktyg. Du är väl förtrogen med Lgr 11. Du är van att driva utvecklingsfrågor inom ditt område. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda. Du har förmåga att stötta lärare i mentorsrollen gällande elever i behov av stöd. Har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat.

Mer information och ansökan
Du är varmt välkommen att höra av dig med eventuella frågor till rektor Kristina Bergström, tel 08-746 15 86 eller på mail kristina.bergstrom@solna.se.

Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 7 juni 2020.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (5 dagar kvar)