Speciallärare/specialpedagog till Ekensbergsskolan

Speciallärare/specialpedagog till Ekensbergsskolan

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola. Vår uppgift är att ge barn och ungdomar kunskaper och erfarenheter, som rustar dem för livet och ger goda möjligheter till fortsatta studier.Om arbetsplatsen
Ekensbergsskolan är en liten välfungerande skola med 380 elever från förskoleklass till och med åk 6. Skolan är mycket trevligt byggd med sin runda huskropp och med klassrum som löper ut från en stor ljushall i mitten. Det gör att det är lätt att se alla barn och vuxna under skoldagen. Berget med sin ekskog, som skolan ligger på, bjuder på en stimulerande utemiljö.

Vad innebär arbetet?
I rollen som speciallärare/specialpedagog arbetar du med att stötta pedagogerna i att utforma särskilda anpassningar, pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram och du sitter med i skolans elevhälsoteam. Vidare arbetar du med att individanpassa uppgifter, finnas med som stöd i klass eller ha egen undervisning med en mindre grupp elever.

Vem söker vi?
Vi söker en speciallärare som vill var med och utveckla vår skola. Du har såväl engagemang, pedagogisk kompetens som samarbetsförmåga. På Ekensbergsskolan erbjuds du ett spännande och utvecklande arbete tillsammans med kollegorna i arbetslagen. Arbetet präglas av att vi har höga förväntningar på våra elevers skolresultat och på att vi alla vill ha en trygg skola med studiero.

Vi söker dig med speciallärarlegitimation/specialpedagoglegitimation med behörighet att undervisa, gärna i både svenska och matematik. Meriterande är att du har behörighte även i engelska och kunskaper om alternativa verktyg. Du är väl förtrogen med lgr 11. Du är van att driva utvecklingsfrågor inom inkludering och övrig verksamhetsutveckling. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat.

Mer information och ansökan
Du är varmt välkommen att höra av dig med eventuella frågor till biträdande rektor Kristina Bergström, tel 08-746 15 86.

Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 20 januari 2019. Intervjuer kan komma att hållas under ansökningsperioden.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 20 jan (3 dagar kvar)