Solna stad söker stadsjurist till stadsledningsförvaltningen

Solna stad söker stadsjurist till stadsledningsförvaltningen

Om tjänsten

I rollen som stadsjurist har du ett övergripande ansvar för att bistå med problemlösning i olika juridiska frågeställningar. Du är juridiskt sakkunnig och biträder förvaltningschefer och stadsdirektören med rådgivning. Det är fokus på offentlig rätt, inte minst offentlighet och sekretess, kommunallagen och förvaltningslagen. Eftersom Solna stad är en av landets bästa kommuner på att konkurrensutsätta verksamheter är även lagen om offentlig upphandling och lagen om valfrihet viktig. Det kommer även att till viss del ingå stöd till verksamheten i civilrättsliga frågor. Du arbetar självständigt med juridiska utredningar, tolkar/skriver avtal samt svarar för viss utbildning av anställda och förtroendevalda. I arbetet ingår även att agera ombud för kommunen i förvaltningsdomstol.

Tjänsten är placerad på avdelningen kommunikation och kansli på stadsledningsförvaltningen vilket innebär att du arbeta nära kommunledningen. Du samverkar även med den mindre grupp jurister som finns på stadens fackförvaltningar.

Utmaningen för stadsjuristen är att kunna hantera variationen och bredden av juridiska frågeställningar då organisationens vitt skilda verksamheter kommer att ha behov av stöd i såväl mindre som större juridiska frågor. Personalledning kan komma att ingå i tjänsten.

Beskrivning av kvalifikationer

Vi söker dig som har en juristexamen och flerårig yrkeserfarenhet inom verksamhetsområdet. Du har god kunskap om de regelverk som styr offentlig verksamhet och inte minst en stor förståelse för de politiska processerna som styr verksamheterna. Det är meriterande om du har särskild kunskap inom ett eller flera av områdena offentlighet och sekretess, kommunalrätt, förvaltningsrätt och/eller LoU. Samt erfarenhet av att hantera IT-relaterade frågeställningar är också meriterande.

Du måste vara en strukturerad person med förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor. Eftersom arbetet kommer innebära många kontakter är det en förutsättning att du har god samarbetsförmåga. Du behöver uppträda med personlig mognad och ha hög yrkesmässig kunskap. Du är problemlösare, resultat- och utvecklingsorienterad, engagerad och har förmåga att se och bedöma helheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Elin Berlin, avdelningschef Kommunikation och kansli, som lättast nås via mail: elin.berlin@solna.se

Facklig kontaktperson är: Tina Finnäs (Jusek) tina.finnas@solna.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 26 januari 2020. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Stadsledningsförvaltningens uppgift är att biträda kommunstyrelsen med ledning och styrning av övergripande och strategiska frågor. Förvaltningen hanterar bland annat övergripande frågor inom ekonomi, kansli, internservice, kontaktcenter, HR, upphandling, IT, kommunikation, genomförande av allmänna val samt trygghet och säkerhet.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 26 jan 2020 (6 dagar kvar)