Solna stad söker förvaltningschef till miljö- och byggnadsförvaltningen

Solna stad söker förvaltningschef till miljö- och byggnadsförvaltningen

Har du flerårig chefserfarenhet och är intresserad av att bli en del av en av de snabbast växande kommunerna i Sverige? Vi letar just nu efter dig som vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa i uppdraget som förvaltningschef för miljö- och byggnadsförvaltningen.

Om tjänsten

Som förvaltningschef har Du det övergripande ansvaret för miljö- och byggnadsförvaltningen med både budget- och personalansvar. Du leder en verksamhet, som huvudsakligen består av myndighetsutövning, vilket innebär att uttolkning av lagstiftning är en viktig del i uppdraget. Miljö- och byggnadsförvaltningar har totalt cirka 60 medarbetare.

Som förvaltningschef rapporterar du till byggnadsnämnden, miljö- och hälsoskyddsnämnden och stadsdirektören. Du sitter med i stadens ledningsgrupp och leder förvaltningens ledningsgrupp bestående av chefer med ansvar för avdelningarna: plan -bygg och geodata, miljö och administration. Till Ditt stöd har Du en biträdande förvaltningschef med ansvar för miljöfrågorna.

Utmaningen för miljö- och byggnadsförvaltningen ligger i att kunna möta den starka efterfrågan på att bo och verka i Solna. Det handlar både om att kunna möta behovet av nya detaljplaner och bygglov och av tillsyn/kontroll av verksamheter när staden växer. Ett stort fokus kommer också att vara på att tillvarata digitaliseringens möjligheter och att klara kompetensförsörjningen.

Beskrivning av kvalifikationer

Vi söker Dig som har relevant högskoleutbildning och flerårig chefserfarenhet med ett dokumenterat gott resultat. Du har god ekonomisk överblick och erfarenhet av organisations- och verksamhetsutveckling. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation på ledningsnivå är meriterande, liksom av arbete med planerings- och miljöfrågor.

Som chef i Solna stad förväntas Du vara resultat- och utvecklingsorienterad, samarbetsinriktad, lyhörd, engagerad, kommunikativ och att se helheter.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till stadsdirektör Kristina Tidestav på kristina.tidestav@solna.se,

Fackliga kontaktpersoner är:
  • Marika Lindhagen, Vision, marika.lindhagen@solna.se, 08-746 15 48
  • Charlotte Rydahl, Sveriges Arkitekter, Charlotte.Rydahl@solna.se, 08-746 35 11
  • Stina Jurell, Naturvetarna, stina.jurell@solna.se, 08-746 35 25
  • Tina Finnäs, Jusek, tina.finnas@solna.se, 08-746 11 04
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 3/11 2019. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Miljö- och byggnadsförvaltningen tar fram detaljplaner när nya bostäder, kontor och skolor ska byggas och arbetar med bygglov, mätning och kartor. Vi arbetar med att förbättra Solnas yttre miljö och människors hälsa samt att bevara Solnas natur. Vi har ansvar för tillsyn av livsmedelshantering, inomhusmiljö och miljöfarliga verksamheter. Även naturvård och miljöövervakning ingår i förvaltningens ansvarsområde.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Miljö & Djurvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (15 dagar kvar)