Solna stad söker en leg Arbetsterapeut

Solna stad söker en leg Arbetsterapeut

Vuxenenheten har det samlade ansvaret för målgruppen personer med psykisk funktionsnedsättning, beroendeproblematik och samsjuklighet. Enheten består av en myndighetsgrupp och en utförargrupp. Utförargruppen som består av sammanlagt ca 30 personer ansvarar för biståndsbeslutade insatser som sysselsättning, boendestöd och öppenvårdsbehandling. Väntorp rehab ingår i utförargruppen och som arbetsterapeut här ingår det att ge stöd/coachning till personer som vill arbetsträna/ha sysselsättning i ett socialt arbetskooperativ med meningsfulla arbetsuppgifter t ex kök, trädgård och second hand. Företaget Glöden erbjuder personerna att vara delaktiga i planeringen och utförande av arbetsuppgifter, arbetsgemenskap, struktur för dagen, flexibelt arbetsschema och kunskap av praktiskt arbete av föreningsarbete i ett demokratiskt styrt företag. Se Glödens hemsida för mer information. www.glöden.se.

På Väntorp rehab arbetar fyra leg arbetsterapeuter.

Vad innebär arbetet?

I arbetet ingår att upprätta individuella genomförandeplaner tillsammans med personen med mål och delmål som utgår ifrån personers egna önskningar, behov och resurser. Stöd ges att lägga upp ett strukturerat veckoschema med arbetsuppgifter, aktiviteter och tider. Regelbunden uppföljning av målen samt dokumentation görs kontinuerligt. Deltagare i verksamheten erbjuds stressreducerande aktiviteter som Mindfulness, Basal kroppskännedom, promenader och andra hälsoaktiviteter. Kurser i ACT (Acceptance and Comminent Therapy) och MediYoga hålls regelbundet. Som arbetsterapeut i verksamheten har du tillgång till extern handledning.

Vem söker vi?

Vi söker dig med formell utbildning för arbetsuppgiften som legitimerad arbetsterapeut samt erfarenhet av att arbeta med personer med psykisk funktionsnedsättning och/eller beroendeproblematik. God samarbetsförmåga, flexibilitet, tålamod och förmåga att arbeta självständigt är viktiga egenskaper för att lyckas bra i rollen. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Mer information

Om du har frågor är du varmt välkommen att ringa sektionschef Cecilia Biström Brodd 08-746 11 54 eller leg arbetsterapeut Anna Olstveten på tel 08-746 14 67.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 25/10. Vi tar endast emot ansökningar via vår rekryteringssystem. Vi gör löpande intervjuer under ansökningstiden.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer, till personer med funktionsnedsättning eller missbruk samt för till brottsoffer och personer i behov av ekonomiskt stöd. Vi ger råd, stöd och handlägger frågor som rör barn- och ungdom, familjerättsfrågor, psykisk funktionsnedsättning och missbruk, samt frågor som rör brottsoffer och försörjningsstöd. Vi ansvarar även för budget- och hyresrådgivning, skuldsanering, vissa arbetsmarknadsåtgärder, serveringstillstånd samt dödsboanmälningar. Vissa verksamheter bedrivs också tillsammans med andra kommuner och flertalet insatser som erbjuds tillhandahålls av olika entreprenörer.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (5 dagar kvar)