Solna stad söker en kart- och mätningstekniker, vikariat

Solna stad söker en kart- och mätningstekniker, vikariat

Vill du arbeta i Solnas stad med att utveckla användningen av geodata? Vill du ha utmanande arbetsuppgifter, arbeta tillsammans med engagerade och trevliga arbetskamrater? Vi ger dig den möjligheten.

Om arbetsplatsen
Solna är en av Sveriges mest tillväxtvänliga kommuner med många spännande stadsbyggnadsprojekt på gång. I Solna förenas stora stadsbyggnadsfrågor med den lilla kommunens överskådliga organisation. Mer information om Solna finner du på vår hemsida www.solna.se.

Vad innebär arbetet?
Vi söker en kart- och mätningstekniker till Solna stads plan- och geodataenhet. Tjänsten är ett vikariat på heltid i 6 månader.

Enhetens uppdrag kommer från nämnd och innebär ett långsiktigt utvecklings- och kunskapsbaserat arbete med jämn och hög kvalitet, utifrån politiska mål med givna resurser. Målbilden för enheten är att vara ett effektivt stöd med funktioner, information och kompetens inom geodataområdet.

Du kommer att arbeta med inmätning och andra typer av mätningsuppdrag, kartframställning av nybyggnadskartor och grundkartor samt uppdatering av Solnas kartdatabas. Datainsamling i fält sker med Leica totalstation och GNSS, både självständigt och i mätlag. Insamling av data sker också fotogrammetriskt med ESPA. Kartproduktion genomförs i TopoCad. I tjänsten ingår också att göra uttag ur geografiska kartdatabaser och leverera till olika typer av användare. Hos oss får du en omväxlande vardag då du både kommer att arbeta ute på fältet och inne på kontoret.

Vem söker vi?

Du har en eftergymnasial utbildning om minst två år i kart- och mätteknik eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från mätningsarbete i fält samt efterföljande kartproduktion, men välkomnar också nyutexaminerade.

Du har ett tekniskt kunnande och ett modernt synsätt om hur man på ett effektivt sätt arbetar med geografiska data och kartor. Meriterande är om du har erfarenhet av Leica totalstation, ESPA, TopoCAD och SQL-server.

Då du kommer att producera kartor ser vi att du har en god förmåga att presentera informationen med utgångspunkt från givna regler och krav på utformning och innehåll.

Du behärskar svenska väl i tal och skrift eftersom tjänsten innebär tät kundkontakt i samband med kartbeställningar.

Du är strukturerad och metodisk i ditt sätt att arbeta. Du tar eget ansvar för tilldelade arbetsuppgifter och områden.

Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver att du har körkort klass B för manuell växellåda.

Vårt erbjudande
Hos oss får du ett utvecklande och intressant arbete som engagerar. Tillsammans med kunniga kollegor har du möjlighet att sätta prägel på hur enheten ska utformas framåt.

Vi har tillgång till gym i stadshuset, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, kontinuerlig kompetensutveckling. Vi sitter centralt i Solna centrum med god kollektivtrafik.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till enhetschef Marcus Schramm 08-746 35 05. Facklig kontaktperson är Marika Lindhagen (Vision) på 08-746 35 48. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 4 mars 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Miljö- och byggnadsförvaltningen tar fram detaljplaner när nya bostäder, kontor och skolor ska byggas och arbetar med bygglov, mätning och kartor. Vi arbetar med att förbättra Solnas yttre miljö och människors hälsa samt att bevara Solnas natur. Vi har ansvar för tillsyn av livsmedelshantering, inomhusmiljö och miljöfarliga verksamheter. Även naturvård och miljöövervakning ingår i förvaltningens ansvarsområde.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 4 mars 2020 (10 dagar kvar)