Solna stad söker en Arbetsterapeut

Solna stad söker en Arbetsterapeut

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer, till personer med funktionsnedsättning eller missbruk samt för stöd till brottsoffer och personer i behov av ekonomiskt stöd. Vi ger råd, stöd och handlägger frågor som rör barn- och ungdom, familjerättsfrågor, psykisk funktionsnedsättning och missbruk, samt frågor som rör brottsoffer och försörjningsstöd.Vuxenenheten har det samlade ansvaret för målgruppen personer med psykisk och beroendeproblematik. Enheten består av en myndighet och två utförarsektioner med olika kompetens av socionomer, leg arbetsterapeuter och IPS- specialister och behandlare. Väntorp rehab ingår den ena utförarsektionen och som arbetsterapeut här ingår det att ge stöd/coachning för personer som behöver rehabiliteras, vill arbetsträna/ha sysselsättning i ett socialarbetskooperativ med meningsfulla arbetsuppgifter. Företaget Glöden erbjuder personerna att vara delaktiga i planeringen och utförande av arbetsuppgifter, arbetsgemenskap, arbetskamrater, struktur för dagen, flexibelt arbetsschema, få kunskap av praktiskt arbete av föreningsarbete i ett demokratiskt styrt företag. Se Glödens hemsida för mer information. www.glöden.se.

På Väntorp rehab arbetar fem arbetsterapeuter. Värdegrunden utgår från alla människors likavärde och KASAM. Arbetet präglas av ett lösningsfokuserat förhållningssätt i samtal och aktiviteter samt utifrån MI.

Vad innebär arbetet?

I arbetet ingår att upprätta individuella genomförandeplaner tillsammans med klienten med mål och delmål som utgår ifrån personers egna önskningar, behov och resurser. Stöd ges att lägga upp ett strukturerat veckoschema med arbetsuppgifter, aktiviteter och tider. Regelbunden uppföljning av målen samt dokumentation görs kontinuerligt. Handledning av deltagare i de olika aktiviteterna är en stor del av arbetet. Vi befinner oss i en omstruktureringsfas i verksamheten där vi önskar ökat samarbetet med övriga delar av utförarsektionen. Placeringen kan därför vara flexibelt.

Som medarbetare har vi kontinuerlig handledning.

Du som söker skall vara

Legitimerad arbetsterapeut eller annan likvärdig kompetens som arbetsgivaren bedömer lämplig. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer med psykisk funktionsnedsättning och/eller beroendeproblematik och samsjuklighet. Kunskap och erfarenhet av att arbeta med MI, ÅP samt CRA är meriterande.

Flexibilitet, kreativitet, nyfikenhet, god samarbetsförmåga, handlingskraftighet, arbeta i team samt att arbeta självständigt är egenskaper vi värderar högt. Du har en stor tilltro till människors förmåga att utvecklas vidare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer information

Om du har frågor är du varmt välkommen att ringa sektionschefen Cecilia Biström Brodd cecilia.bistrombrodd@solna.se tel 08 746 11 54.

Tjänsten är en fasttjänst på 100% med tillträde snarast möjligt. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2019-11 -26. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi gör löpande intervjuer under ansökningstiden.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 26 nov (12 dagar kvar)