Skolsköterska till Centrala Elvhälsan Solna Stad, 60%

Skolsköterska till Centrala Elvhälsan Solna Stad, 60%

Är det du som är vår nya skolsköterska till den centrala elevhälsan i Solna stad?

Om arbetsplatsen

Som skolsköterska i Solna kommer du vara en del av en grupp med ett tiotal skolsköterskor och två skolläkare inom den centrala elevhälsan. Den nuvarande placeringen är på Skytteholmsskolan som är en skola för årskurserna 1-9 med 650 elever. Du kommer att ansvara för åk 1-5 och jobba i nära samarbete med befintlig skolsköterska som arbetar heltid. Skolsköterskorna inom skolan i Solna är centralt anställda på Barn- och utbildningsförvaltningen och ingår i den centrala barn- och elevhälsan. Vi tror på att medarbetare trivs bäst med ett arbete som ställer höga krav på självständighet, rymmer möjlighet att påverka och samtidigt erbjuda mycket stöd. Skolsköterskornas arbete underlättas av ett närvarande ledarskap, tydlig arbetsbeskrivning och välfungerande rutiner för det vardagliga arbetet.

Vad innebär arbetet?

Skolsköterskorna bidrar till elevhälsans arbete genom att tillföra medicinsk kompetens till Solnas skolor. Skolsköterskan är en del av skolornas elevhälsa och sitter med i skolorna elevhälsoteam. Fokus ligger på att arbeta hälsofrämjande för en god skolgång för Solnas elever och på att delta i det förebyggande arbetet runt eleverna. Dina arbetsuppgifter är hälsosamtal, vaccinationer och hälsoundersökningar. Arbetet utgår från socialstyrelsens och skolverkets vägledningsdokument. Arbetet styrs bland annat av Hälso - och sjukvårdslagen och Skollagen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till skolsköterska, distriktssköterska eller barnsjuksköterska. För att trivas och lyckas med uppdraget behöver du ha lätt för att anpassa ditt arbets- och förhållningsätt och se möjligheter i förändring. Du tycker om att arbeta i team och vill bidra till verksamhetens utveckling tillsammans med förvaltningsledning kollegor, skolledning och övriga professioner inom elevhälsoteamet. Du är bra på att skapa förtroendefulla relationer. Arbetet kräver också gott omdöme och utpräglad ansvarskänsla.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Anna Jung, chef för barn och elevhälsan, 08-7461411, anna.jung@solna.se eller samordnande skolsköterska Petra Westman 08-7461302, petra.westam@solna.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 60% med tillträde i januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 191120

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 20 nov 2019 (1 dag kvar)