Rektor till Bergshamraskolan i Solna stad

Rektor till Bergshamraskolan i Solna stad

Är du erfaren i rollen som rektor och vill ta över uppdraget på Bergshamraskolan ? Vill du bli en del i Solna stads rektorsgrupp och jobba för att utveckla alla skolor i staden? Är du den utvecklingsbenägna och framåtsträvande rektor vi söker efter så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Om skolan
Bergshamraskolan är en skola med ca 420 elever i årskurs F-9 . Skolan har också också en grupp med AST/Sär elever och därmed 13 lärare/elevassistenter. Beslut är fattat att skolans organisation ska ändras 2021 till att bli en F-åk 6 skola. Skolan ligger in på knuten med Edsviken och Ulriksdals slotsspark, vilket innebär att vi har nära till naturen men samtidigt bara 12 minuter med tunnelbana till centrala Stockholm. På Bergshamraskolan arbetar vi aktivt med strukturer och arbetssätt i syfte att skapa delaktighet i skolan. Vi är en decentraliserad organisation där mycket av ansvaret för arbetet ligger hos de egna arbetslagen. Varje arbetslag leds av en arbetslagsledare med utökat ansvar. Genom klassråd, elevråd och föräldraråd har elever och föräldrar inflytande över skolans arbete. Bergshamraskolan håller just nu på att planera en hälsoprofil som kommer att omfatta alla årskurser från F-9 och vi gör det i samverkan med Q-lans fritidsgård som redan har en hälsoprofil på sin verksamhet för tonåringar. Hälsoprofilen på Bergshamraskolan planeras att starta till hösten 2019!

Ditt uppdrag
Du ansvarar för ledning av skolan, vilket innebär personal- och budgetansvar samt ledning av skolans utvecklingsarbete. I uppdraget ingår att planera, utveckla, följa upp och analysera skolans verksamhet mot uppsatta mål. I rollen som rektor ingår du i en områdesfunktion tillsammans med erfarna chefskollegor inom skola och förskola och rapporterar till en skolchef. Till er hjälp har du och dina chefskollegor i området ett antal stödfunktioner. På skolan finns också en biträdande rektor.

Tillsammans med kollegor kommer du i ett projektinriktat arbetssätt arbeta med strategiska frågor och utveckla arbetsprocesserna inom skolan. Som rektor har du ett stort fokus på det pedagogiska ledarskapet och elevernas måluppfyllelse.

Din profil
Vi söker en ledare med pedagogisk högskoleutbildning samt rektorsutbildning. Du har erfarenhet av att arbeta som rektor med personal- och budgetansvar. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att leda förändringsarbete, är utvecklingsbenägen och ser möjligheterna i förändringar.

Du skapar engagemang och delaktighet för att motivera medarbetarna att nå gemensamma mål. Du är lyhörd och anpassar din kommunikation utifrån mottagare och situation.

För att lyckas med uppdraget som rektor tror vi att du är en person som tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågorna. En förutsättning är att förstå komplicerade språkliga underlag och kunna producera egna dokument av hög kvalitet.

Vårt erbjudande
Vi kan erbjuda dig en utvecklande och utmanande roll i en expansiv kommun. Du kommer att ingå i ett team med rektorer och förskolechefer inom ditt område, där samarbete och kollegialt lärande står i fokus.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till skolchef Lena Lundström tel 08-746 31 81 eller Förvaltningschef Alessandra Wallman tel 08-746 14 38.

Facklig kontaktperson är:
  • Susanna Sjögren, Lärarnas Riksförbund, tel 0707-32 15 35
  • Kristina Karhunen, Lärarförbundet, tel 0763-378 66 50
  • Annette Enbuske, tf fackligt ombud Skolledarna tel 08-746 15 81
  • Riitta Salokangas Davidsson, Kommunal, tel 08-746 16 90
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 6 maj 2019 Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Processen kommer att bestå i telefonintervju, intervju, tester, arbetsprov och referenstagning.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 6 maj 2019 (18 dagar kvar)