Röstmottagare till Solna stad

Röstmottagare till Solna stad

Vill du vara med och bidra till att upprätthålla demokratin? Bli röstmottagare till Europavalet!

Om uppdraget
Den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet. Valnämndens kansli i Solna söker därför efter dig som är engagerad och som vill bidra genom att arbeta som röstmottagare!

Sveriges kommuner ansvarar för genomförandet av de allmänna valen till riksdag, landstings- och kommunfullmäktige vart fjärde år och valet till Europaparlamentet vart femte år. Utöver detta ansvarar kommunerna för genomförandet av folkomröstningar och eventuella extra val.

Valnämnden ansvarar för att förbereda och genomföra val på lokal nivå och nämnden finns därför i samtliga Sveriges kommuner. Valnämndens uppgift är bland annat att bemanna kommunens valdistrikt och förtidsröstningslokaler.

Röstmottagare - vad innebär det?
Som röstmottagare är du med i valprocessen och säkerställer att rösterna sammanställs på ett tryggt och korrekt sätt. Arbetet sker i olika lokaler i Solna och pågår till dess att alla röster räknats under valdagen 26 maj.

Förtidsröstningen börjar den 8 maj och pågår fram t.o.m valdagen den 26 maj.

Vad krävs för att bli röstmottagare?
I rollen som röstmottagare behöver du ha fyllt 18 år senast på valdagen den 26 maj 2019. Du talar god svenska och om du även talar andra språk ser vi det som meriterande.

Som person är du stresstålig och bibehåller en god service, noggrannhet och struktur även vid pressade situationer. Vi ser det som starkt meriterande om du har ett intresse och kunskap av demokrati och demokratiska processer. Tidigare erfarenhet som röstmottagare eller administrativt arbete kommer att underlätta i ditt uppdrag.

Vårt erbjudande
Som ersättning för arbetet som röstmottagare vid förtidsröstningen utgår timarvode. På valdagen utgår ett fastarvode som fastställs av valnämnden.

För att förbereda dig inför ditt uppdrag som röstmottagare kommer du att genomgå en utbildning som genomförs av Solna stads nämndkansli. Vid utbildningstillfället utgår ingen ytterligare ersättning.

Om ansökan
Varmt välkommen med din ansökan innehållandes CV och personligt brev senast den 30 april 2019. Urval kommer att ske fortlöpande under processens gång.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till Elin Vrij på elin.vrij@solna.se

Vi ser fram emot din ansökan!

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Stadsledningsförvaltningens uppgift är att biträda kommunstyrelsen med ledning och styrning av övergripande och strategiska frågor. Förvaltningen hanterar bland annat övergripande frågor inom ekonomi, kansli, internservice, kontaktcenter, HR, upphandling, IT, kommunikation, genomförande av allmänna val samt trygghet och säkerhet.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Administration, Service & Kundtjänst, Serviceyrken, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (9 dagar kvar)