Projektledare till Solna Vatten

Projektledare till Solna Vatten

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom. Solna stad står inför många stora förändringar och växer rekordsnabbt. För att möta förväntningarna hos solnaborna utvecklas staden. I Solna växer flera nya stadsdelar fram där Arenastaden och Hagastaden kanske är mest kända som ett par av Europas största och mest komplexa stadsbyggnadsprojekt. Hos oss får du möjlighet att vara med och påverka stadsdelarnas framväxt.

Uppdrag och organisation

Solna Vatten AB är helägt av Solna stad och driver sedan år 1995 vatten- och avloppsverksamheten i Solna. Bolagets uppgift är att förse stadens invånare med dricksvatten samt att transportera avloppsvatten till reningsverk. Vattnet köps från kommunalförbundet Norrvatten och avloppsvattnet tas om hand och renas av kommunalförbundet Käppalaförbundet. Bolaget är helägt av Solna stad och drivs både med egen personal och genom uppdragsavtal med staden. För drift- och underhåll av VA-nätet finns från år 2018 ett flerårsavtal med Veolia. Vi sitter i Solna stadshus mitt i Solna Centrum. Tunnelbana, tvärbana, bussar och pendeltåg finns nära och Solna centrum erbjuder bra service.

Vad innebär arbetet?
Som projektledare ansvarar du för att leda projekt med inriktning mot infrastruktur och VA-anläggningar. I projektledarrollen har du många kontakter, internt och externt, samt skapar dig en god förståelse för verksamhetens behov. Rollen som projektledare innebär att du är involverad i planerings- och projekteringsfasen, samt att du självständigt leder arbetet som beställare i genomförandefasen fram till slutbesiktning. Som projektledare ansvarar du för projektekonomin och upphandlingar. I beställarrollen leder och styr du konsulter, projektörer och entreprenörer.

Du får här en bred roll där arbetet är omväxlande med många och olika kontaktytor - vilket passar dig som gillar att arbeta tillsammans med andra. Dessa kan vara entreprenörer, myndigheter, projektörer, markförhandlare, driftverksamheten samt kollegor på avdelningen och inom andra förvaltningar som utgör expertstöd i projekten

Vem söker vi?
Vi söker dig som är drivande, engagerad och analytisk. Du trivs med eget ansvar men har heller inga problem att arbeta i grupp. I arbetet ingår mycket externa och interna kontakter med övriga verksamheter inom Staden, vilket innebär att du behöver ha god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta. Du är flexibel och utvecklingsorienterad med förmåga att kunna få med dig kollegor och samarbetspartners i olika sammanhang och du styrs av mål- och resultattänkande i ditt arbete.

Du har en högskoleutbildning med inriktning mot bygg- och anläggning eller annan likvärdig utbildning. Du bör ha erfarenhet av arbete inom verksamhetsområdet. Erfarenhet av drift- och underhållsprogram för VA-ledningsnät, ledningsnätsmodeller samt schaktfria renoveringsmetoder är meriterande.
Arbetet kräver körkort B och goda kunskaper i Officepaketet.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till;

Anna Falk. Projektchef på Solna Vatten AB, anna.falk@solna.se, eller

Lars Jolérus, VD för Solna Vatten AB, lars.jolerus@solna.se, tel 08-746 12 01.

Fackliga kontaktpersoner är:
  • Marika Lindhagen, Vision, marika.lindhagen@solna.se, 08-746 15 48
  • Stina Jurell, Naturvetarna, stina.jurell@solna.se, 08-746 35 25
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 5/2 2019. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Solna Vatten AB har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
Solna Vatten AB är ett kommunalt bolag som svarar för vatten- och avloppsförsörjningen inom
Solna stad. Bolagets drift- och underhållsverksamhet omsätter ca 95 miljoner kr/år och investeringsvolymen uppgår årligen till mellan 50 och 100 mkr.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 5 feb (15 dagar kvar)