Projektledare/Verksamhetsutvecklare till Solna stad

Projektledare/Verksamhetsutvecklare till Solna stad

Brinner du av att utveckla verksamheter och har ett stort intresse inom förändringsledning? Vi i Solna stad står inför stora förändringar där vi just nu arbetar med att forma framtidens välfärd med siktet inställt på 2025, där vi nu letar efter dig som vill hjälpa oss nå vår vision. Har du projektledarerfarenhet sen tidigare och tycker att digitalisering av tidigare arbetssätt är bland det roligaste som finns? Bra! Då är det din ansökan vi vill läsa idag.

Om arbetsplatsen

Solna stad är mitt i en förändringsresa där vi genom verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering arbetar mot vår vision 2025. Du blir en del av enheten Verksamhetsutveckling som arbetar tillsammans centralt i Solna centrum när vi inte är ute i verksamheten.

Verksamhetsutveckling möter hela staden, vi driver och stöttar med projektledning, förändringsledning, verksamhetsutveckling där det finns behov. Vi vill att de faktiska behoven ska stå i centrum i vårt utvecklingsarbete och har tentakler ute hos verksamheten och omvärlden. Vi sitter centralt på stadsledningsförvaltningen. Programmet Solna 2025 drivs i med stadens stadsdirektör och i samverkan med stadens förvaltningschefer. Vi är en arbetsplats där alla ska kunna växa, prestera och ha roligt! Vi är måna om vår prestigelösa kultur där du som medarbetare har stort inflytande på Solna stads utveckling.

Vad innebär arbetet?

Som projektledare/verksamhetsutvecklare kommer du att leda några av stadens mest spännande utvecklingsprojekt som tar Solna in i framtiden och är en del av Solna 2025. Du får nära kontakt med verksamheten, från förvaltningschefer som beställare till medarbetare som utför stadens viktiga arbete inom tex skola, omsorg och teknisk förvaltning. Beroende på omfattning kan du driva mer än ett projekt samtidigt.

Projekten är en del av Solna 2025 som är stadens program för att möta de utmaningar hela Sverige står inför med en åldrande befolkning och minskad mängd personer i arbetsför ålder. I Solna 2025 ska de faktiska behoven från medarbetare och kunder styra hur vi designar tjänster effektivt och attraktivt. Projekten rör stora och samhällsutvecklande områden som förutsätter nära samarbete med verksamheten samt omvärldsbevakning och nätverk med andra kommuner och parter. Projektgruppen är ofta liten och i rollen som projektledare arbetar du även med kravinsamling, process och informationsmodellering samt förändringsledning. Vi arbetar med metoder inom projektledning, lean, tjänstedesign, förändringsledning med flera. Du får ett varierat och lärorikt arbete med möjlighet att ta stort ansvar inom områden som spänner över hela staden.

Vem söker vi?

Vi söker dig med intresse för verksamhetsutveckling, digitalisering, projektledning och/eller förändringsledning. Vi ser att drivs av att utveckla verksamheten, skapa samhällsnytta och se resultat. Du har en akademisk examen eller motsvarande, med erfarenhet av att ha arbetat som projektledare eller kanske förändringskonsult.

Du är nyfiken på nya metoder och angreppssätt för att lösa problem och frågeställningar och samhällsutveckling generellt.

Specifikt efterfrågade krav:
  • Erfarenhet som projektledare eller motsvarande
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning
  • Grundläggande ekonomikunskaper och förmåga att arbeta med nyttokalkyler
  • Mycket god kommunikativ förmåga i svenska språket i tal och skrift
  • Erfarenhet av liknande uppdrag med kännedom om kommun
Du gillar kontakt med människor och är lika bekväm med att hålla en utbildning för en stor grupp användare som att föredra projektet för styrgruppen. Du tar hänsyn till helheten och är en god lyssnare som har lätt för att summera och få andra människor att förstå. Struktur och att hålla vad du lovar är naturligt för dig och du känner dig stolt när du levererar ett projekt i tid och på budget till en nöjd beställare. Vi hoppas att det här låter utmanande och att du precis som vi drivs av att bidra till utvecklingen av Solna.

Mer information

Vid frågor hör gärna av dig till Annika Lenart, enhetschef verksamhetsutveckling, annika.lenart@solna.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2019-11-15. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Stadsledningsförvaltningens uppgift är att biträda kommunstyrelsen med ledning och styrning av övergripande och strategiska frågor. Förvaltningen hanterar bland annat övergripande frågor inom ekonomi, kansli, internservice, kontaktcenter, HR, upphandling, IT, kommunikation, genomförande av allmänna val samt trygghet och säkerhet.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)