Projektledare Digitalisering och IT

Projektledare Digitalisering och IT

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Stadsledningsförvaltningens uppgift är att biträda kommunstyrelsen med ledning och styrning av övergripande och strategiska frågor. Förvaltningen hanterar bland annat övergripande frågor inom ekonomi, kansli, internservice, kontaktcenter, HR, upphandling, IT, kommunikation samt trygghet och säkerhet.Om arbetsplatsen

Digitalisering och IT möter hela staden, vi driver och stöttar digitaliseringen där verksamheten finns. Du blir en del av projektkontoret som genom projekt, portföljstyrning och metodikstöd möjliggör digitaliseringen i Solna stad. Projektkontoret är en del av Digitalisering och IT med 20 medarbetare som arbetar tillsammans centralt i Solna centrum när vi inte är ute i verksamheten. En stor del av IT är outsourcat och vi arbetar nära våra IT-partners. Några av oss har arbetat länge i Solna stad och andra har börjat det senaste året, tillsammans med verksamheten driver vi digitaliseringen i staden samtidigt som vi levererar en stabil och säker IT-drift.

Vad innebär arbetet?

Som projektledare inom Digitalisering och IT kommer du att leda några av stadens mest spännande projekt som utvecklar Solna. Du får nära kontakt med verksamheten, från förvaltningschefer som beställare till medarbetare som utför stadens viktiga arbete inom tex skola, omsorg och teknisk förvaltning. Beroende på omfattning kan du driva mer än ett projekt samtidigt. Du kan vid intresse vara med och utveckla projekt- och portföljstyrningen för digitalseringen i Solna stad med prioriteringar och uppföljning samt skapa tydligare process- och metodstöd.

Områden för kommande projekt kan vara Digitala kontaktvägar och tjänster, Digital arbetsplats samt Digitalisering och välfärdsteknik inom vård och omsorg.

Projekten rör stora och samhällsutvecklande områden som förutsätter nära samarbete med verksamheten samt omvärldsbevakning och nätverk med andra kommuner och parter. Projektgruppen är ofta liten och som projektledare arbetar du även med kravinsamling, process och informationsmodellering samt förändringsledning. Du får ett varierat och lärorikt arbete med möjlighet att ta stort ansvar inom områden som spänner över hela staden. Genom att leverera prioriterade projekt med hög kvalitet i tid och på budget kommer du att bygga förtroende och bli en nyckelperson i Solna stads utveckling och digitaliseringsresa.

Vem söker vi?

Vi söker projektledare med intresse för digitalisering och IT som drivs av att utveckla verksamheten, skapa samhällsnytta och se resultat. Du har en akademisk examen eller motsvarande, med erfarenhet av att ha arbetat som projektledare eller kanske förändringskonsult inom flera olika typer av verksamheter.

Du har en bred generell IT-kunskap och pedagogisk förmåga med ett intresse för teknikutveckling och digitalisering i samhället.
  • Flera års erfarenhet som projektledare eller motsvarande
  • Gärna erfarenhet av portföljstyrning och arbete inom projektkontor
  • Erfarenhet av upphandling enligt LOU är en fördel
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning
  • Grundläggande ekonomikunskaper och förmåga att skapa affärskalkyler
  • Mycket god kommunikativ förmåga i svenska språket i tal och skrift
Du gillar kontakt med människor och är lika bekväm med att hålla en utbildning för en stor grupp användare som att föredra projektet för styrgruppen. Du tar hänsyn till helheten och är en god lyssnare som har lätt för att summera och få andra människor att förstå. Struktur och att hålla vad du lovar är naturligt för dig och du känner dig stolt när du leverar ett projekt i tid och på budget till en nöjd beställare. Vi hoppas att det här låter utmanande och att du precis som vi drivs av att bidra till utvecklingen av Solna.

Mer information och ansökan

Vid frågor hör gärna av dig till Helen Holst, CIO, helen.holst@solna.se.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2018-06-24. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 24 juni (4 dagar kvar)