Personlig assistent - Timvikarie

Personlig assistent - Timvikarie

Humaniora assistans utför personlig assistans till vuxna personer och barn med funktionsnedsättning som tillhör Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Personlig assistans enligt LSS är ett personligt utformat stöd som ges av ett begränsat antal personer. Insatsen är tänkt som stöd till personer som på grund av stora och varaktiga funktionsnedsättningar behöver hjälp med sina grundläggande behov.

Humaniora assistans har sitt säte i Solna stadshus i ljusa och rymliga kontor. Våra medarbetare utgår ifrån brukarens hem.

Johanna Eklund som arbetar som personlig assistent hos oss idag berättar mer om arbetet:
- Det jag tycker är roligast med att arbeta som personlig assistent är att man skapar en fin och bra relation till brukaren. Att man ser glädjen dom visar varje dag man kommer till arbetet för att hjälpa till. Det är givande att jobba som personlig assistent och man kan utvecklas mycket i sitt arbete.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som personlig assistent är allt från hjälp vid måltider, hygien, klä av/på sig och sköta hemmet till att göra det möjligt för assistansanvändaren att kunna ägna sig åt fritidsintressen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
  • Har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning.
  • Har utbildning som undersköterska
  • Har kunskap om omvårdnad
  • Kan hantera olika datasystem
  • Kan behärska svenska i tal- och skrift (i nivå med muntlig och skriftlig rapportering och dokumentation)
Du har en god samarbetsförmåga, är flexibel, är duktig på att planera och organisera ditt arbete och har en god förmåga att sätta dig in i någon annans situation. Vidare ser du relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella samtidigt som du har en helhetssyn och ser verksamhetens bästa.

Mer information om tjänsten

Vi söker endast timvikarier som är flexibla och kan arbeta, dag, kväll och natt.

Intervjuer kommer att hållas löpande under annonseringstiden.

Vid frågor som handlar om Humaniora assistans är du varmt välkommen att höra av dig till Verksamhetschef Michelle Foroughi på nummer 08-746 31 49.

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-23. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorgen samt omsorg om personer med funktionsnedsättning. Detta innefattar bland annat att driva boenden, hemtjänst, trygghetslarm, nattpatrull och dagverksamheter. Verksamheten drivs på entreprenad av privata utförare eller av stadens egenregiverksamhet. Båda med uppgift att hjälpa människor till ett tryggt, självständigt och värdigt liv.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Undersköterska
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (7 dagar kvar)