Lärare i svenska som andra språk

Lärare i svenska som andra språk

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.Lärare i svenska som andra språk till Råsunda Skola

Råsunda skola söker en lärare i svenska som andra språk som ska arbeta med mottagning och kartläggning av språkkunskaper för nyanlända elever samt vara stöd till lärare i undervisningen av eleverna.

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever. Du är behörig lärare med lärarexamen och lärarlegitimation samt har erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi söker dig som kan skapa situationer där elever lyckas. Ditt ledarskap bottnar sig i tron om att alla barn kan och vill utvecklas. Din undervisning utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet som gör att du lyckas skapa goda lärmiljöer (didaktisk, emotionell och fysisk). Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor. Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. Din arbetsinsats grundas utifrån ett stort engagemang där du är initiativrik och vill vara med och utveckla vår skola. Du är väl förtrogen med lgr 11 och har kunskap om svenska som andraspråk och andraspråksinlärning. Du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt och säkerställer att alla processer fullföljs med god kvalitet.

Om Råsunda Skola

Råsunda skola etablerades 1919 och ligger vackert belägen i gamla Råsunda med goda kommunikationer. I Råsunda skola studerar cirka 620 elever i årskurs F-6 och skolan har ca 80 anställda.

Mer information och ansökan

Anställningsgrad: Heltid/deltid 75 %

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tillträde snarast.

Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 30/9. Vi tar endast emot ansökningar genom vårt rekryteringsverktyg.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till rektor Karin Oldfield, Råsunda skola, karin.oldfield@solna.se.

Vi tar gärna emot kontakt från dig som är intresserad av tjänsten men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 30 sept (6 dagar kvar)