Lärare i fritidshem till Parkskolan Solna

Lärare i fritidshem till Parkskolan Solna

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.Om Parkskolan
Parkskolan är en nystartad skola och kommer fullt utbyggd att vara en kommunal grundskola för elever förskoleklass - åk 3. Under läsåret har vi förskoleklass - åk 2. Vi söker nu en lärare till fritidshemmet. Du kommer som pedagog att ha stora möjligheter att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor. Solna kulturskola ligger i samma byggnad och verksamheterna kommer att ha samarbete. I Solna stad har vi gemensamma nätverk där du möter fritidspedagoger från andra skolor.
Viktigt för verksamheten är att forma en värdegrund där alla elever är inkluderade och vi värdesätter den mångfald som finns. Skolan ligger i en grön oas i Hagalund, där vi har en mångkulturell miljö med närhet till Solna centrum och kommunikationer.

Vad innebär arbetet?
Du har, tillsammans med övriga pedagoger på fritidshemmet, ansvar för den pedagogiska verksamheten. Du kommer att ingå i ett arbetslag som skall utforma och utveckla verksamheten och lägga en god grund för barnens utveckling. Skolutvecklingen i Solna omfattar språkutvecklande arbetssätt, digitalisering, värdegrund och anpassning av lärmiljön. En viktig del av arbetet är att utveckla det sociala klimatet så att alla elever mår bra och trivs i gruppen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är engagerad och intresserad av skolans utveckling samt väl förtrogen med läroplanen. Du använder IKT som en naturlig del i det pedagogiska arbetet och den pedagogiska dokumentationen. Du arbetar också aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet i fritidshemmet. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, är lugn, stabil och strukturerad.

Mer information och ansökan
Du är varmt välkommen att höra av dig med eventuella frågor till biträdande rektor Boel Wallström Stoltz 08-746 18 09.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 23 september 2018. Intervjuer kan komma att hållas under ansökningsperioden. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)