Lärare SV/EN/SO i åk 5 till Tallbackaskolan i Solna

Lärare SV/EN/SO i åk 5 till Tallbackaskolan i Solna

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.Tallbackaskolan, som är en kommunal grundskola i Huvudsta i Solna med ca 450 elever, letar nu efter dig som är lärare med inriktning mot mellanstadiet och vill bli en del av vår skola. På skolan har vi förskoleklass, fritids, grundsärskola och grundskola årskurs 1-9. Vi arbetar i ämneslag och arbetslag. Tack vare skolans geografiska läge är det också lätt att ta sig hit kommunal.

Vi söker dig som precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever. Du är legitimerad och har gärna erfarenhet sedan tidigare. Du har en god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap samt har förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor. Du är väl insatt i rådande styrdokument och använder IKT som ett naturligt verktyg i arbetet. Du är engagerad, har pedagogisk kompetens och samarbetsförmåga. Du är trygg i din yrkesroll och ser eleverna som viktiga medaktörer och vårdnadshavarna som värdefulla samarbetspartners.

Skolans vision

Tallbackaskolan är en skola som upplevs som trygg för alla och med hög måluppfyllelse. Skolans ledord är Trygghet, Respekt, Ansvar och Arbetsro. Här känner sig elever och personal hemma och tillsammans utvecklas och lär de av varandra.

Inriktning/Vad vi är särskilt stolta över

Vi har höga förväntningar på våra elevers skolresultat. Elevernas kunskaper är en grund för det livslånga lärandet.

Läsningen är något vi prioriterar och satsar på i alla åldrar och i alla verksamheter på skolan.

Skolans förstelärare är med och driver såväl digitaliseringsarbetet som det kollegiala lärandet på skolan.

Skolan har många traditioner och idrottsaktiviteter som vi är stolta över att genomföra över tid.

Vad innebär arbetet?

Vi söker en legitimerad lärare som är behörig att undervisa i svenska, engelska och SO i åk 5. Mentorskap för åk 5 ingår i tjänsten.

Vi söker dig som känner dig trygg i mentorsrollen och vill vara med och utveckla vår skola. Vi förväntar oss att du är engagerad, har pedagogisk kompetens och samarbetsförmåga. På Tallbackaskolan erbjuds du ett spännande och utvecklande arbete tillsammans med kollegorna i arbetslaget/ämneslaget. Gå gärna in på vår hemsida och läs om skolan https://www.solna.se/sv/skolor/tallbackaskolan/

Vårt erbjudande

På Tallbackaskolan erbjuds du ett spännande och utvecklande arbete tillsammans med kollegorna i såväl arbetslaget som i kollegiet i stort. Med Tallbackaskolans breda utbud av ämnes- och lärarkompetens finns goda möjligheter att arbeta integrerat med övriga verksamheter i skolan.

Nyckelord: Elevfokus, bra relationer till eleverna, samarbete, samarbetsvillig.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 100% med start 3/12 t.o.m 18/6 -2019 med eventuell förlängning.

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till biträdande rektor Charlotta Collin-Söderqvist charlotta.collin@solna.se alt. tel. nr. 08 746 31 87. Facklig kontaktperson för LR är Annika Ståhl annika.stahl@solna.se och för Lärarförbundet Hanna Jensen hanna.jensen@solna.se

Då intervjuer kommer att ske löpande är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2018-12-03.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 3 dec (21 dagar kvar)