Kurator till Solna ungdomsmottagning

Kurator till Solna ungdomsmottagning

Solna ungdomsmottagning välkomnar ungdomar från 12 år till och med 22 år. Här arbetar vi utifrån en helhetssyn på sexuell, kroppslig, psykisk och social hälsa.

I teamet ingår barnmorskor, kuratorer, psykoterapeuter och psykolog. Ungdomsmottagningens gynekolog och venereolog arbetar på konsultbasis.

Vad innebär arbetet?

Som kurator/psykoterapeut erbjuder du rådgivning, stödjande samtal samt psykoterapi på individ- och gruppnivå utifrån den unges behov och resurser.
Du arbetar med frågor som rör sexualitet, samlevnad, relationer, identitet, kriser, trauma och psykisk hälsa.

Projektet "Samarbete med gymnasieskolorna i Solna stad" innebär att vi ska synliggöra ungdomsmottagningen och elevernas kännedom om oss.

Hälsofrämjande och utåtriktat arbete utgör en viktig del av uppdraget. Erfarenhet av att hålla i grupper, föreläsa i större sammanhang, samarbeta med viktiga aktörer såsom skola, socialtjänsten och psykiatri mm och vana av att dokumentera ser vi som avgörande erfarenheter. Solna ungdomsmottagning använder det digitala journalföringssystemet Take Care.
Viss kvällstjänstgöring förekommer.

Vem söker vi?

Du har minst grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1), socionomutbildning eller annan relevant utbildning som vi anser är likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete på ungdomsmottagning och har arbetat med utåtriktat och samverkat med andra samhällsaktörer. Kunskap om sexologi, tonårsutveckling, transkulturalitet, psykisk ohälsa och HBTQ-frågor är meriterande. Du är van att dokumentera och att skriva rapporter.

Du har bra samarbetsförmåga, gott omdöme och kan även arbeta självständigt.
Du har god helhetssyn och bidrar på ett positivt sätt till verksamhetens utveckling.

Vårt erbjudande

Solna ungdomsmottagning är belägen i nyrenoverade och trivsamma lokaler centralt i Solna, nära tunnelbana, tvärbana och bussar. Här får du kollegialt stöd och regelbunden teamhandledning.

Mer information och ansökan

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till enhetschef Sevil Bremer sevil.bremer@solna.se

Tjänsten är en projektanställning under ett år, på 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

Krav på registerutdrag vid erbjudande om anställning, detta enligt lagen om registerkontroll inom förskoleverksamhet, skola och barnomsorg (SFS 2000:873).

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg.

Sista ansökningsdag är 2019-11-24. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog
Typ av anställning Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (2 dagar kvar)