Kontaktperson/Avlösare/Ledsagare sökes till Solna Stad

Kontaktperson/Avlösare/Ledsagare sökes till Solna Stad

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorgen samt omsorg om personer med funktionsnedsättning. Detta innefattar bland annat att driva boenden, hemtjänst, trygghetslarm, nattpatrull och dagverksamheter. Verksamheten drivs på entreprenad av privata utförare eller av stadens egenregiverksamhet. Båda med uppgift att hjälpa människor till ett tryggt, självständigt och värdigt liv.
Arbetsuppgifter

Som kontaktperson, ledsagare och avlösare kan du hjälpa och stödja personer med funktionsnedsättningar så att de kan leva så självständigt som möjligt.

Ledsagarservice syftar till att en person med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra och delta i samhällets gemenskap. Personen ska kunna delta i aktiviteter i närmiljön utanför hemmet. Ledsagningen ska ge personen en möjlighet att delta i fritidsaktiviteter, i kulturlivet, besöka vänner eller bara promenera. Ledsagarservice kan också gälla vid exempelvis läkarbesök.

Som avlösare är ditt uppdrag att se till att barnet eller ungdomen har det bra de timmar föräldrarna är avlastade. På så vis kan föräldrarna känna sig trygga med att du är hemma hos deras barn medan de får möjlighet att göra något annat. Du verkar självständigt i barnets eller ungdomens hem. Det innebär att du är hemma hos familjen och ansvarar för barnet eller ungdomen så att de anhöriga avlastas.

Kontaktperson är ett arvoderat uppdrag som syftar till att bryta social isolering för en person med funktionsnedsättning. Kontaktpersonen träffar sin huvudman någon eller några gånger i månaden enligt individuella beslut för varje person. Kontaktperson beviljas för en person med funktionsnedsättning som har ett mycket begränsat socialt nätverk. Ersättningen är per månad och uppdrag. Omkostnaden är nästintill skattefri och arvodet är skattepliktigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
  • Har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar
  • Har utbildning som undersköterska eller barnskötare (meriterande)
  • Erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomar.
  • Kan behärska svenska i tal- och skrift (i nivå med muntlig och skriftlig rapportering och dokumentation)
Du har en god samarbetsförmåga, är flexibel, är duktig på att planera och organisera ditt arbete och har en god förmåga att sätta dig in i någon annans situation. Vidare ser du relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och professionella samtidigt som du har en helhetssyn och ser verksamhetens bästa.

Mer information om tjänsterna

Vi har nu flera uppdrag och söker kontaktperson, ledsagare och avlösare. Dessa anställningar går utmärkt att kombinera exempelvis med studier. Uppdrag som kontaktperson kan vara allt ifrån 2-4 timmar i veckan. Avlösare och ledagare varierar avseende timmar. Det kan vara mellan 2-6 timmar i veckan.

Vid frågor som handlar om Humaniora assistans är du varmt välkommen att höra av dig till gruppchef Aster Mesfin på nummer 08-746 31 23. Vi hanterar ansökningar fortlöpande så tveka inte att skicka in ditt cv.

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-30. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 30 nov (16 dagar kvar)