Handledare med verksamhetsansvar till Aktivitetshus

Handledare med verksamhetsansvar till Aktivitetshus

Handledare med verksamhetsansvar till Aktivitetshuset Östervägen

Vuxenenheten har det samlade ansvaret för målgruppen personer med psykisk funktionsnedsättning och personer med beroendeproblematik. Enheten består av en myndighetsgrupp och en utförargrupp. Utförargruppen ansvarar för utförandet av insatser som sysselsättning, boendestöd, öppenvårdsbehandling och stödboende. Merparten av arbetet vilar på biståndsbeslut. Vi söker nu en handledare med verksamhetsansvar till en av våra sysselsättningsverksamheter, Östervägens Aktivitetshus.

Om arbetsplatsen

Östervägens Aktivitetshus vänder sig till personer med psykisk funktionsnedsättning och/eller samsjuklighet. Verksamheten är en mötesplats med många olika aktiviteter, studiecirklar, café och lunchverksamhet och är inte biståndsbeslutad. Solna stad driver verksamheten och dess innehåll tillsammans med Föreningen Östervägens Aktivitetshus.

Vad innebär arbetet?

Arbetet innebär att handleda och stödja verksamhetens besökare genom aktiviteter och stödjande/motiverande samtal. Du kommer även att planera och fördela arbetet i verksamheten tillsammans med en kollega. Du kommer att jobba aktivt med utveckling av den ideella brukarföreningen och ge det stöd som medlemmarna behöver för att hålla föreningen igång. Det kan vara stöd gällande föreningsmöten, budget, att söka stadsmedel och fonder samt redovisning av bidrag. Verksamhetens syfte är att skapa förutsättningar för personer med psykisk funktionsnedsättning att delta och utvecklas i ett socialt sammanhang med meningsfull sysselsättning. Genom föreningsarbetet finns möjligheter att ta ansvar och utvecklas i egen takt. Tydliga kopplingar ska finnas till civilsamhället genom att exempelvis café och en del föredrag är öppna för allmänheten.

Vem söker vi?

Vi söker en kreativ lösningsinriktad person med erfarenhet av arbete med personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi ser gärna att du är utbildad arbetsterapeut eller har liknande högskoleutbildning. Hög ansvarsförmåga samt förmåga att planera, strukturera och administrera olika arbetsuppgifter är avgörande. Du är prestigelös och har lätt att samarbeta. Du har goda kunskaper i Office-paketet. Det är en stor fördel med erfarenhet av socialt företagande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med goda möjligheter till utveckling centralt i Solna. Individuell lönesättning och extern handledning.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Verksamhetsansvarig Madeleine Hansson, tel 08-746 1167 eller sektionschef Viktoria Johnson, tel 08-746 1186.

Tjänsten är tillsvidare med start i augusti/september. Omfattning kan ligga mellan 85-100 %.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 12 maj 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer, till personer med funktionsnedsättning eller missbruk samt för stöd till brottsoffer och personer i behov av ekonomiskt stöd. Vi ger råd, stöd och handlägger frågor som rör barn- och ungdom, familjerättsfrågor, psykisk funktionsnedsättning och missbruk, samt frågor som rör brottsoffer och försörjningsstöd.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (19 dagar kvar)