Gymnasielärare fysik/matematik

Gymnasielärare fysik/matematik

Är du lärare i fysik eller matematik och vill ta nästa steg i utvecklingen? Nu söker vi en lärare i fysik/matematik med möjlighet till förstelärarskap.

Vad innebär arbetet?

Undervisning i fysik och matematik på nationella program samt möjlighet att bidra till skolans pedagogiska utvecklingsarbete genom ett förstelärarskap

Vi söker dig som alltid sätter eleven i centrum och ser till elevens bästa. Du är behörig lärare med lärarexamen och lärarlegitimation samt har erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du har en förmåga att skapa goda relationer till eleverna. Du ser undervisningen med elevens ögon och strävar efter att ständig förbättra undervisningen utifrån gjorda utvärderingar och elevernas kunskapsutveckling. Du förstår vikten av att undervisning ska vara varierad och stimulerande, samtidigt som den ska vila på forskning och beprövade metoder. Du är prestigelös och nyfiken och delar gärna med dig av dina kunskaper till dina medarbetare.

Solna gymnasium är en attraktiv skola med höga mål för vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan. Vi tror att goda relationer mellan elever och personal är en förutsättning för goda studieresultat och en trevlig stämning på skolan.

Solna gymnasium är en kommunal gymnasieskola med ca 800 elever och 70 personal. Vi har åtta olika program och inriktningar samt introduktionsprogrammen.

Solna gymnasium är ett av Sveriges största idrottsgymnasier där hälften av skolans elever går på Nationell idrottsutbildning (NIU) där vår största samarbetsförening är AIK. Vi har många spännande och intressanta samarbetspartners som innebär att elever och personal kan knyta viktiga kontakter inom högskola, företag och idrott.

Förutom en tydlig idrottsinriktning har Solna gymnasium även fokus mot internationalisering, entreprenörskap samt utbildning och handledning av lärarstudenter.

Utvecklas som lärare i Solna stad
Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och utvecklar goda digitala och analoga lärmiljöer. Du får vara med och utveckla digitaliseringen med fokus på formativ bedömning.

Vi skapar en organisation för att du ska ha möjlighet att lyckas i din roll som lärare i Solna. Du får möjlighet att delta i nätverk och i utbildningar.

Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med ht 2020.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-05-31. Intervjuer kan komma att hållas under ansökningsperioden. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till programrektor Katta Laurin 072-583 12 39.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (4 dagar kvar)