Gatuingenjör till Solna stad

Gatuingenjör till Solna stad

Har du erfarenhet av att arbeta med gatufrågor? Vill du ha en ansvarsfull roll och vill arbeta i en organisation med tydligt fokus på kvalitet? I så fall kan du vara den vi söker.

Solna stad står inför många stora förändringar och växer rekordsnabbt. För att möta förväntningarna hos solnaborna utvecklas staden snabbt. I Solna växer flera nya stadsdelar fram där Arenastaden och Hagastaden kanske är mest kända som ett par av Europas största och mest komplexa stadsbyggnadsprojekt.

Stadsmiljöavdelningen är en del av tekniska förvaltningen med fokus på att planera, beställa, och följa upp våra entreprenörers arbeten inom områdena Gata & trafik, Park & mark samt Avfall & renhållning.

Vi sitter i nyrenoverade lokaler i Solna stadshus mitt i Solna centrum. Tunnelbana, bussar, tvärbana och pendeltåg finns runt knuten och Solna centrum erbjuder bra service.

Arbetsbeskrivning

Som gatuingenjör i Solna stad blir du ansvarig förvaltare av stadens infrastruktur, anläggningar och konstruktioner. I dina arbetsuppgifter ingår att ta fram underhållsprogram för gator och gc-vägar, driva investeringsprojekt, beställa beläggningsarbeten, broinspektioner och vägmålningar. Vidare kommer du att arbeta med entreprenörsstyrning, dagvattenfrågor, schakttillstånd samt bullerfrågor.

Du har nära kontakt med solnabor, entreprenörer, myndigheter och kollegor runt om i stadens olika verksamheter.

Tjänsten passar dig som tidigare arbetat med gatufrågor och vill ta klivit in i en bred roll där du får chans att varva det operativa infrastrukturarbetet med strategiska frågor och diskussioner med våra entreprenörer.

Vem är du?

Vi söker dig som har ingenjörsutbildning inom vägbyggnad eller vägunderhåll eller annan av staden bedömd likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare och har varit i kontakt med projekteringshandlingar. Kunskap inom entreprenadjuridik är meriterande.

Erfarenhet av arbete i en offentlig verksamhet är meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten. För att trivas i rollen är det viktigt att du är analytisk, trivs med utveckling och förändring och samarbetar bra med andra. Du är strukturerad, noggrann och tar ansvar och har ett gott omdöme i ditt dagliga arbete. Ditt arbetssätt kännetecknas av ett fokus på såväl helheten som din egna arbetsprestation. Detta med tydlig inriktning på utveckling, både för dig själv och verksamheten.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor om tjänsten är du varmt välkommen höra av dig till stadsmiljöchef David Nordin på tel 08-746 20 55.

Fackliga företrädare:
  • Marika Lindhagen, Vision, marika.lindhagen@solna.se, 08-746 15 48
  • Stina Jurell, Naturvetarna, stina.jurell@solna.se, 08-746 35 25
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 1/4 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Tekniska förvaltningen i Solna stad har en viktig roll i stadens utveckling. Vi erbjuder solnaborna en ren, trygg och välfungerande stadsmiljö och förser stadens verksamheter med ändamålsenliga och effektiva lokaler. Stadsmiljöavdelningen ansvarar för stadens gator, trafik, parker samt renhållning och avfall. Fastighetsavdelningen förvaltar och genomför investeringar i stadens fastigheter och samverkar med andra förvaltningar vid om- och nybyggnationer.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 1 apr (6 dagar kvar)