Fysioterapeut 75% Skoga Äldrecentrum

Fysioterapeut 75% Skoga Äldrecentrum

Vilka är vi på Skoga äldrecentrum?
Skoga äldrecentrum är ett kommunalt äldreboende med ca 100 boende och ca 120 anställda. Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter där du får chansen att arbeta med vård och omsorg gällande såväl somatisk som demensvård, vi bedriver även växelvård och korttidsvård. Vården och omsorgen bedrivs utifrån ett salutogent förhållningssätt. Vi brinner för det vi gör och sätter stor ära i att göra ett gott arbete. Vår profil är trädgård, natur och utevistelse. Vi erbjuder våra boende en omväxlande vardag med såväl individuella som gemensamma aktiviteter exempelvis firande av högtider, filmvisningar, trädgårdscafé och träning med våra paramedicinare. Skoga har en aktiv seniorträff (Huvudsta) samt dagverksamhet 2 förmiddagar i veckan.

Skoga äldrecentrums personal består av en blandad arbetsgrupp gällande både ålder och etnicitet vilket vi tycker är viktigt eftersom vi kan ta tillvara på varandras erfarenheter och kompetens.

Vad innebär arbetet och vad kan vi erbjuda dig?

Skoga ÄC söker fysioterapeut för delad tjänst mellan seniorträff (Huvudsta) som har träningsinriktning och omvårdnadsboendet.
Som fysioterapeut är du en del av ett glatt rehab team bestående av två fysioterapeuter, två arbetsterapeuter, en aktivitets/träningscoach samt en trädgårdsmästare.

Du blir den som ansvarar för seniorträffen, vilket innebär att du introducerar i gymmet, leder cirkelträning och planerar föreläsningar och Bioprogram m.m.
Stort utrymme finns för egna initiativ. På Skoga finns ett fullt utrustat gym, stor aula och andra rum för att samla grupper i.
På omvårdnadsboendet är du en del av teamet med SSK och omvårdnadspersonal. Där ingår hjälpmedelsutprovningar, handledning av personal, undersökning och behandlingar samt individuella träningar och träningar i grupp.

Så länge besöksförbudet på äldreboenden gäller, är seniorträffen tillfälligt pausad. Vi kommer att öppna så snart rekommendationerna från folkhälsomyndigheten ändras. Under tiden arbetar du med att stötta på omvårdnadsboendet.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. Vi ser även att du har erfarenhet inom geriatrisk vård och äldreomsorg.

Vi söker en självständig, flexibel person som även trivs med att arbeta i team.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Wäljamets, enhetschef/sjukgymnast, 08- 746 1771 i första hand och i andra hand sjukgymnast Helen Fernholm 08-746 1930.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75% med tillträde snarast.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-10-09. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorgen samt omsorg om personer med funktionsnedsättning. Verksamheten drivs genom privata entreprenörer eller i Solna stads regi och vår uppgift är att hjälpa människor till ett tryggt, självständigt och värdigt liv.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 9 okt 2020 (11 dagar kvar)