Finsk-svensktalande förskollärare till förskolan Thor

Finsk-svensktalande förskollärare till förskolan Thor

Om arbetsplatsen
Thor är en förskola som ingår i Hagalunds förskoleenhet och denna består idag av tre förskolor Fjorden, Thor och Rudviken. Dessa förskolor är olika på många sätt men detta ser vi mer som en styrka då det ger oss fler perspektiv på våra verksamheter. Samarbete sker både inom varje förskola såväl som mellan förskolorna och drivkraften är att alltid göra det bästa för våra gemensamma barn. Vi träffas i olika forum för att driva den pedagogiska utvecklingen framåt och för att kunna ta ytterligare kliv behöver vi nu fler förskollärare i vårt område.

Vad innebär arbetet?
Sedan 2010 är Solna stad finskt förvaltningsområde. Enligt lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk ska Solna erbjuda finsk förskoleverksamhet där en övervägande del av verksamheten drivs på finska till de vårdnadshavare som önskar det för sina barn. Thors förskola startade en tvåspråkig (finsk-svensk) förskoleverksamhet i januari 2016 och från januari 2020 kommer Haren att vara en avdelning som till 100% består av finsktalande barn.

Thors förskola, en kommunal förskola i Solna, bedriver finsk-svensk förskoleverksamhet på avdelningen Haren. Förskolan är centralt belägen vilket innebär att det är enkelt att ta sig dit från olika delar av Solna.

Förskolan anpassar den pedagogiska lärmiljön och aktiviteterna utifrån barnens behov. Det finns en stor öppenhet och flexibilitet i arbetslaget där alla är positiva till att testa olika metoder och arbeta med tvåspråkighet, allt för att utgå från barnets bästa. Här och på flera andra förskolor och förskoleklasser i Solna, används Bornholmsmodellen - en lekfull fonologisk pedagogik för språkinlärning. Metoden utvecklades och har fått sitt namn efter den danska ön Bornholm.

Dagen börjar med gemensam frukost för de barn som kommer tidigt. Därefter går alla till sin avdelning för att förbereda utevistelsen och påbörja dagens aktiviteter. Efter lunch är det vilostund, en del av barnen sover och andra har sagostund. Avdelningen är indelad i olika stationer och efter vilan får barnet välja en utifrån sitt intresse. Därefter är det dags för mellanmål. Måltiderna ger möjlighet till samtal om maten och dagens händelser på finska och svenska. Några gånger i veckan ordnas tema- och skapande verksamhet, till exempel med fokus på hur man tar hand om närmiljön

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förskollärarexamen och talar både finska och svenska. Har du några års erfarenhet av arbete på förskola är det meriterande.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en möjlighet att vara med och fortsätta bygga upp en verksamhet med fokus på våra barns bästa tillsammans med engagerade kollegor av alla dess sorter och ett ledningsteam som arbetar utifrån ledorden; profession, relation och tillsammans. Hos oss är det en rätttighet att få ha kul under arbetsdagen och det gäller både barn och vuxna!

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till förskolechef Åsa Graveleij asa.graveleij@solna.se Facklig kontaktperson för lärarförbundet är vårt arbetsplatsombud Emma Wiberg emma.wiberg@solna.se

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2020-02-16. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 16 feb 2020 (19 dagar kvar)