Fastighetsförvaltare till Solna stad

Fastighetsförvaltare till Solna stad

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Tekniska förvaltningen i Solna stad har en viktig roll i stadens utveckling. Vi erbjuder solnaborna en ren, trygg och välfungerande stadsmiljö och förser stadens verksamheter med ändamålsenliga och effektiva lokaler. Stadsmiljöavdelningen ansvarar för stadens gator, trafik, parker samt renhållning och avfall. Fastighetsavdelningen förvaltar och genomför investeringar i stadens fastigheter och samverkar med andra förvaltningar vid om- och nybyggnationer.
Vilka är vi? Fastighetsavdelningen ansvarar tillsyn, skötsel, underhåll och utveckling av stadens egna fastighetsbestånd. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 225 fastigheter som i huvudsak används i stadens egen verksamhet, t.ex. förskola, skola, kultur- och idrottsanläggningar samt omvårdnadsverksamhet.

Vad innebär arbetet? Som förvaltare har du ett helhetsansvar för alla fastigheter inom ett av våra kundområden; Skola, Förskola, Kultur- och fritidsfastigheter eller Omvårdnadsfastigheter. De hyresgäster du möter i ditt arbete speglar stadens spännande verksamhetsområden och du möter dagligen kollegor från bland annat barn- och utbildningsförvaltningen, omvårdnadsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen. Huvuddelen av din arbetstid läggs på att samverka med våra hyresgäster för att utveckla fastigheterna. Målet med arbetet är såklart att våra hyresgäster ska ha så bra fastigheter som möjligt inom skola, förskola, kultur och fritidsfastigheter samt omvårdnad. Då den löpande fastighetsdriften är utlagd på entreprenad är styrning och uppföljning av entreprenören en viktig del i arbetet för dig som fastighetsförvaltare. Till ditt stöd har du en teknikspecialist, avtalsansvarig samt övriga kollegor på fastighetsavdelningen.

Solna stad och tekniska förvaltningen har väl utvecklade metoder och arbetssätt för en effektiv entreprenörstyrning och avtalsuppföljning vilket ger dig ett bra stöd i det dagliga uppföljningsarbetet. Tekniska förvaltningen har även en dedicerad stab för upphandling och avtalsuppföljning som både samordnar och stöder avdelningarnas arbete. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att; löpande följa upp driftentreprenörens arbete, inom ramen för fastlagd budget prioritera åtgärder med utgångspunkt i hyresgästens behov och byggnadernas skick och funktion, hålla kontinuerlig kontakt och dialog med hyresgästerna och att leda mindre underhålls- och ombyggnadsprojekt.

Vem söker vi? Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning eller påbyggnadsutbildning som vi bedömer är relevant för rollen som fastighetsförvaltare. Du har erfarenhet som fastighetsförvaltare eller teknisk förvaltare. Har du erfarenhet av upphandlingsarbete är också detta självklart starkt meriterande.

Du som person tycker att det är kul att arbeta med frågor inom fastighetsjuridik, hyresjuridik och tycker det är roligt att arbeta med ekonomiska analyser. För att lyckas i rollen måste du vara drivande och strukturerad. Du tar egna initiativ och trivs med frihet under ansvar. Fastighetsavdelningen är en servicefunktion till stadens verksamheter och vi vill därför att du har god samarbetsförmåga och har förmåga att förstå andras roller och förutsättningar. Du har även en god stilistisk förmåga och behärskar svenska språket mycket väl både i tal och också skrift. Vidare är det viktigt att du förstår och kan tillämpa ekonomiska principer och trivs i roller där du också kan ha fokus på kostnader och intäkter.

Mer information och ansökan Rekryteringen hanteras av fastighetschef Björn Övermark som nås på telefon 08-746 12 21 eller bjorn.overmark@solna.se.

Fackliga företrädare på tekniska förvaltningen är:
  • Marika Lindhagen, Vision, marika.lindhagen@solna.se, 08-746 15 48
  • Mauritz Jokela, Sveriges ingenjörer, mauritz.jokela@solna.se, 08-746 13 50
  • Trudy Lund, Naturvetarna, trudy.lund@solna.se, 08-746 35 21
Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde snarast möjligt. Vi vill ha din ansökan senast den 1:a oktober 2018. Urval sker löpande under ansökningstiden.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 1 okt (5 dagar kvar)