Förvaltningschef till Tekniska förvaltningen i Solna stad

Förvaltningschef till Tekniska förvaltningen i Solna stad

Har du flerårig chefserfarenhet och är intresserad av att bli en del av en av de snabbast växande kommunerna i Sverige? Vi letar just nu efter dig som vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa i uppdraget som förvaltningschef för tekniska förvaltning.

Arbetsuppgifter

Som förvaltningschef har du det övergripande ansvaret för tekniska förvaltningen med både budget- och personalansvar. Du leder en verksamhet, som drivs helt av privata entreprenörer, vilket innebär att upphandling, styrning och uppföljning av entreprenörer är en viktig del i uppdraget. Tekniska förvaltningen har en omsättning på närmare 500 mkr per år och består av cirka 40 medarbetare.

Som förvaltningschef rapporterar du till tekniska nämnden och stadsdirektören. Du ingår i stadens ledningsgrupp och leder förvaltningens ledningsgrupp bestående av cheferna för avdelningarna: stadsmiljö, fastighet, projekt och VA samt staberna ekonomi och ledning. I ditt uppdrag ingår också att vara VD för Solna Vatten AB, Solna stads helägda aktiebolag som svarar för stadens vatten- och avloppsverksamheten, och för Råsunda Förstads AB, som är ett helägt fastighetsbolag till Solna stad.

Utmaningen för tekniska förvaltningen är att kunna möta Solnas starka tillväxt. Det handlar både om att möta behovet av drift och underhåll av lokaler, gator och parker samt att klara framkomligheten i trafiken när staden växer. Ett stort fokus kommer också att vara på att tillvarata digitaliseringens möjligheter och att klara kompetensförsörjningen.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och flerårig chefserfarenhet med ett gott resultat. Du har god ekonomisk överblick och erfarenhet av styrning och uppföljning av entreprenörer samt av organisations- och verksamhetsutveckling. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation på ledningsnivå är meriterande, liksom av arbete med trafik- och fastighetsfrågor. Som chef i Solna stad förväntas Du vara resultat- och utvecklingsorienterad, lyhörd, samarbetsinriktad, engagerad, kommunikativ och att se helheter.

Du erbjuds

Är du rätt person för oss erbjuds du en bred och spännande tjänst i en växande stad. Du kommer att leda en kompetent förvaltning har stor möjlighet att påverka och vara med i vår utvecklingsresa för att forma framtidens välfärd.

Mer information

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Kristina Tidestav, Stadsdirektör, på kristina.tidestav@solna.se,

Fackliga kontaktpersoner är:
  • Marika Lindhagen, Vision, marika.lindhagen@solna.se, 08-746 15 48
  • Stina Jurell, Naturvetarna, stina.jurell@solna.se, 08-746 35 25
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 3/11-2019. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Tekniska förvaltningen i Solna stad har en viktig roll i stadens utveckling. Vi erbjuder solnaborna en ren, trygg och välfungerande stadsmiljö och förser stadens verksamheter med ändamålsenliga och effektiva lokaler. Stadsmiljöavdelningen ansvarar för stadens gator, trafik, parker samt renhållning och avfall. Fastighetsavdelningen förvaltar och genomför investeringar i stadens fastigheter och samverkar med andra förvaltningar vid om- och nybyggnationer.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (15 dagar kvar)