Förvaltningschef till Kompetensförvaltningen i Solna stad tillika näringslivschef

Förvaltningschef till Kompetensförvaltningen i Solna stad tillika näringslivschef

Har du flerårig chefserfarenhet och är intresserad av att bli en del av en av de snabbast växande kommunerna i Sverige? Vi letar just nu efter dig som vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa i uppdraget som förvaltningschef för vår kompetensförvaltning.

Arbetsuppgifter

Som förvaltningschef har du det övergripande ansvaret för kompetensförvaltningen med både budget- och personalansvar. Du leder en verksamhet, som ansvarar för arbetsmarknadsfrågor, vuxenutbildning och mottagning av nyanlända med målet att höja utbildningsnivån, förbättra integrationen och sänka arbetslösheten i Solna. I uppdraget ingår också att ansvara för stadens strategiska näringslivsarbete med fokus på att utveckla Solna som företagsplats.

Som förvaltningschef rapporterar du till kompetensnämnden och stadsdirektören. Du ingår i stadens ledningsgrupp och leder förvaltningens ledningsgrupp bestående av cheferna för avdelningarna/enheterna: arbetsmarknad, vuxenutbildning, etablering och integration samt stab/näringslivsenhet. I uppdraget ingår kontakter med företag, utbildningsanordnare, kommuner och statliga myndigheter. På kompetensförvaltningen arbetar cirka 30 medarbetare.

Utmaningen för kompetensförvaltningen är att rusta Solnabor för framtidens arbetsmarknad och tillgodose företagens kompetensförsörjningsbehov. Ett stort fokus kommer också att ligga på att tillvarata digitaliseringens möjligheter och att klara kompetensförsörjningen.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och flerårig chefserfarenhet med ett gott resultat. Du har god ekonomisk överblick och erfarenhet av organisations- och verksamhetsutveckling. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation på ledningsnivå är meriterande, liksom av arbete med arbetsmarknads-, vuxenutbildnings- och näringslivsfrågor.

Som chef i Solna stad förväntas Du vara resultat- och utvecklingsorienterad, lyhörd, samarbetsinriktad, engagerad, kommunikativ och att se helheter.

Du erbjuds

Är du rätt person för oss erbjuds du en bred och spännande tjänst i en växande stad. Du kommer att leda en kompetent förvaltning och har stor möjlighet att påverka och vara med i Solna stads utvecklingsresa för att forma framtidens välfärd.

Mer information

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Kristina Tidestav, Stadsdirektör, på kristina.tidestav@solna.se,

Fackliga kontaktpersoner är:
  • Riitta Salokangas-Davidsson, Kommunal, riita.salokangas-davidsson@solna.se
  • Marika Lindhagen, Vision, marika.lindhagen@solna.se
  • Tina Finnäs, Jusek, Jusek@solna.se
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 26/1-2020. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kompetensförvaltningen rustar Solnabor för jobb genom att erbjuda vuxenutbildning, svenska för invandrare, coachning och jobbmatchning. Under vårt paraply ligger också näringslivsfrågor där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för företag och företagare.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 26 jan 2020 (5 dagar kvar)