Förskollärare till förskolorna Fantasia och Dungen

Förskollärare till förskolorna Fantasia och Dungen

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat.

Om arbetsplatsen
Förskolorna Dungen och Fantasia skapar en egen enhet med ett nära sammarbete. Förskolornas vision är att vi ska skapa förskolor där alla barn når sin fulla potential. Vi lär oss tillsammans och utvecklar våra olika förmågor. Alla barn är allas ansvar! Trygga föräldrar trygga barn! Alla barn ska trivas och ha det roligt!

Vad innebär arbetet?
Som förskollärare hos oss har du ansvar för den pedagogiska verksamheten på avdelningen, och tillsammans med övriga förskollärare för den pedagogiska verksamheten på förskolan i stort. Du ansvarar för vardagssituationer i förskolan och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Som förskollärare kommer du ingå i ett arbetslag som skall utforma verksamheten och lägga en god grund för barnens utveckling. I arbetet ingår reflektion, observation och dokumentation av barnens lärandeprocesser.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation, alternativt är utbildad lärare mot de yngre åldrarna, och har några års erfarenhet från arbete i förskola. Du har erfarenhet av utvecklingssamtal och pedagogisk dokumentation, samt av olika former av samverkan (föräldramöten, daglig kontakt med föräldrar).

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av förskolans utveckling samt är väl förtrogen med läroplanen. Du är van att använda IKT som en naturlig del i det pedagogiska arbetet och den pedagogiska dokumentationen. Du arbetar också aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen och på förskolan som helhet. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du är en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus. Du låter barnen få möjlighet att pröva sina förmågor och utforska omvärlden.

Vårt erbjudande
När du väljer att arbeta hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla versamheten utifrån förskolans läroplan. Du får en närvarande ledning som sätter det pedagogiska arbetet i fokus. Vi har fokusgrupper som bidrar till kollegialt lärande och tid för reflektion. Fria pedagogiska måltider ingår. Möjlighet att växla semester ersättning till fler semester dagar. Förskolorna ligger nära natur och kommunikation i Solna Stad.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till förskolechef Anna Forsell, anna.forsell@solna.se. Facklig kontaktperson är Kristina Karhunen, Kristina.Karhunen@solna.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 18/11-18 men gärna så snart som möjligt, vi kommer att kalla till intervju löpande. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 18 nov (1 dag kvar)