Förskollärare med engagemang för förskolans yngsta

Förskollärare med engagemang för förskolans yngsta

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat.

Om arbetsplatsen
Nu har du chansen att komma till oss på Rovan i Solna stad, Rovan är en av Solnas yngsta förskolor och du är välkommen in i ett roligt skede där vi tillsammans ska bygga upp en stabil och bra förskola för både barn och vuxna. Sedan augusti består Rovan av 120 barn och ett härlilgt gäng pedagoger som tidigare varit två förskolor, men som nu blivit en. Vi har också blivit en del av Huvudstafältets förskoleenhet och är syskonförskola med Pumpan och Paprikan som ligger precis intill.

Vi är just nu sju avdelningar fördelat på två våningar, med de yngsta på nedre botten och de äldsta en trappa upp. Lokalerna är fräscha och ändamålsenliga i paviljonger, och förskolan har varit igång sedan 2016.

Vad innebär arbetet?
Som förskollärare hos oss har du ansvar för den pedagogiska verksamheten på avdelningen, och tillsammans med övriga förskollärare för den pedagogiska verksamheten på förskolan i stort. Du ansvarar för vardagssituationer i förskolan och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Som förskollärare kommer du ingå i ett arbetslag som skall utforma verksamheten och lägga en god grund för barnens utveckling. I arbetet ingår reflektion, observation och dokumentation av barnens lärandeprocesser. Du kommer att vara med i enhetens pedagogiska utvecklingsgrupp PUG, som har i uppdrag att säkerställa så likvärdig undervisning som möjligt för alla barn i enheten. PUG träffas en gång i månaden och här finns goda möjligheter till kollegialt lärande.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation, alternativt är utbildad lärare mot de yngre åldrarna, och har några års erfarenhet från arbete i förskola. Du har erfarenhet av utvecklingssamtal och pedagogisk dokumentation, samt av olika former av samverkan (föräldramöten, daglig kontakt med föräldrar).

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av förskolans utveckling samt är väl förtrogen med läroplanen. Du är van att använda IKT som en naturlig del i det pedagogiska arbetet och den pedagogiska dokumentationen. Du arbetar också aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen och på förskolan som helhet. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du är en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus. Du låter barnen få möjlighet att pröva sina förmågor och utforska omvärlden.

Vi söker dig som är engagerad i de yngsta barnens lärnade, du ser möjligheter, har arbetsglädje och tycker om att arbeta tillsammans med dina kollegor. Ett gott samarbete är a och o samt att man är ansvarastagande och har humor.

Vårt erbjudande
Hos oss får du god möjlighet att vara med och bygga någonting tillsammans med dina kollegor. Eftersom vi är en ny organisation sedan augsuti är vi i ett skönt nybyggar-mode och det finns bra möjligheter att vara med och sätta sin prägel, vi har många spännande projekt framör oss; vi ska byta namn på avdelingarna, hitta samarbetsformer, utforma bra lekmiljöer m m. Brinner du för jämställdhetsfrågor så finns ett nätverk för dessa frågor med en av våra grann-enheter. Samarbetet skola förskola fungerar mycket bra i vårt närområde och runt förskolan finns fina grönområden, parker samt närhet till kommunikationer som buss och tunnelbana.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till förskolechef Anna Conradsson.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde från december.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 20 november och vi kommer att kalla sökande under hela rekryteringsprocessen. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 20 nov (1 dag kvar)