Förskollärare Solna stad

Förskollärare Solna stad

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat.

Om arbetsplatsen:
Juvelens förskola har fyra barngrupper, en stor och omtyckt gård och nära till grönområden. Vi har även en egen, duktig, kock.
Fyrklövern har fyra barngrupper, generösa lokaler och en vacker stor gård. Vi delar hus med Klöverns förskola och hösten 2020 kommer vi att slå ihop de här två förskolorna och samtidigt byta namn till Lyckoklövern. Klöverns förskola ligger centralt i Vasalund med närhet till kommunikationer såsom pendeltåg och tvärbana. Vi har en stor gård som lockar till lek och bus. Barnen har också tillgång till flera närliggande parker samt promenadavstånd till Solna bibliotek.
Uddens förskola ligger i Vasalund med närhet till Råstasjön. Vårt centrala läge ger stora möjligheter till utflykter i närliggande parker och annat kulturutbud.

Vår vision är att bedriva en verksamhet där alla barn, vårdnadshavare och pedagoger ska trivas och ha roligt tillsammans, att alla ska känna sig trygga och utvecklas efter sina förutsättningar och att vi följer Lpfö riktlinjer i vår dagliga utbildning.

Vad innebär arbetet?
Som förskollärare ansvarar du för planering av den pedagogiska utbildningen på avdelningen. Tillsammans med övriga förskollärare och barnskötare utvecklar du utbildning och undervisning på förskolan i stort. Du ansvarar för vardagssituationer i förskolan och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Du ingår i ett arbetslag som skall utforma verksamheten och lägga en god grund för barnens utveckling. I arbetet ingår systematiskt kvalitetsarbete, reflektion, observation och dokumentation av barnens lärandeprocesser.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation, alternativt är utbildad lärare mot de yngre åldrarna. Det är önskvärt att du har erfarenhet av utvecklingssamtal och pedagogisk dokumentation, samt av olika former av samverkan (föräldramöten, daglig kontakt med föräldrar). Du behärskar väl det svenska språket i tal och skrift.

Du är engagerad och intresserad av förskolans utveckling samt väl förtrogen med läroplanen. Det är meriterande om du har kunskap och använder IKT i utbildningen. Du arbetar också aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen och på förskolan som helhet. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du är en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus och ger barnen möjlighet att pröva sina förmågor och utforska omvärlden. Uppdragen kan innebära placering både på små- och storbarnsavdelning.

Vårt erbjudande
Hos oss har du 5h planering till ditt förfogande, viss del av dessa kan du samverka med förskolans övriga förskollärare. Varje vecka är en del av din planering tillsammans med arbetslaget. Du har pedagogisk utvecklingstid med övriga förskollärare i området då du har möjlighet att dra nytta av det kollegiala lärandet. Du har friskvårdsbidrag, fria pedagogiska måltider samt arbetskläder för utomhusbruk.

Just nu pågår ESF-projektet "Digitalt medarbetarskap" som syftar till att ge chefer och medarbetare inom förvaltningen kompetens att använda digital teknik och de möjligheter det ger till enkla, smarta och effektiva arbetssätt. Du kommer att få delta i kompetensutveckling i digitala verktyg och metoder under två år, med start 09-2019. Utbildningarna är anpassade utifrån läroplanen samt efter Solnas behov.

Mer information och ansökan
Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta rektor Violeta Saric violeta.saric@solna.se. Facklig kontaktperson är Kristina Karhunen 08- 746 10 00.

Tjänsten är tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 31 januari 2020. Intervjuer sker löpande. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (3 dagar kvar)