Föreståndare för stödboendet Trampolinen

Föreståndare för stödboendet Trampolinen

Har du ett stort engagemang i utvecklingsfrågor och vill verka för att göra skillnad i människors liv på riktigt? Då kan det vara dig vi på vuxenenheten nu söker för att axla rollen som föreståndare för vårt interna stödboende Trampolinen!

Vuxenenheten har Socialnämndens uppdrag att erbjuda insatser till personer med psykiska funktionsvariationer, substansbrukssyndrom (missbruk/beroende) och samsjuklighet. Enheten består av både myndighetshandläggare och utförare. Utförarna ansvarar för utförandet av insatser som sysselsättning, boendestöd, öppenvårdsbehandling och stödboende. Stödboendet Trampolinen vänder sig till personer med substansbrukssyndrom och samjuklighet. Boendet som har 11 platser och är bemannat dygnet runt, ska ge goda förutsättningar för ett nyktert och drogfritt liv. Personalgruppen består av 6 personal inklusive föreståndare. Behandling och sysselsättning är knutet till beslut om placering på boendet och utförs av enhetens öppenvårdspersonal.

Vad innebär arbetet?

Som föreståndare har du ansvar för att det dagliga arbetet i verksamheten fungerar. Du planerar och leder arbetet utifrån verksamhetens mål i nära samverkan med sektionschef. Du säkerställer att riktlinjer och rutiner finns, uppdateras och följs. Du ansvarar för schemaläggning, bemanning och tidrapporter. Du har en stödjande/coachande roll gentemot dina kollegor. I tjänsten ingår ett övergripande ansvar för att dokumentationen i klientärenden görs enligt lagar och rutiner. Inskrivningssamtal och kontakter/möten med handläggare och samverkanspartners är en stor del av arbetet. I arbetet ingår också att stödja och motivera de boende till fortsatt nykter- och drogfrihet samt pedagogiskt stöd gällande vardagliga aktiviteter som en förberedelse inför eget boende. Boendet har en brukarförening där all personal är med och stödjer föreningsarbetet. Du kommer att utföra alkohol/drogkontroller både regelmässigt och slumpmässigt.

Vem söker vi?

Vi söker dig med adekvat högskoleutbildning, vidareutbildning inom beroendeområdet och dokumenterad erfarenhet av arbete med personer med beroendeproblematik. Erfarenhet av arbetsledning samt arbete med personer med psykisk funktionsnedsättning eller samsjuklighet är meriterande.

Du har ett stort engagemang och driv när det gäller att jobba med utvecklingsfrågor. Du är tydlig, strukturerad och har en god förmåga att entusiasmera och leda andra. Du skapar engagemang och delaktighet och visar på omdöme i agerande och beslut. Du behöver kunna ta snabba och ibland svåra beslut och vara konsekvent i ditt agerande. Utöver detta gillar du att arbeta i direkt klientarbete och drivs av att finna varje individs potential. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Enstaka kväll, helg och journatt kan förekomma. Innehav av körkort är fördelaktigt.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en arbetsplats med erfarna och kompetenta arbetskamrater, fina lokaler centralt i Solna med goda kommunikationsvägar. Individuell lönesättning och regelbunden extern handledning.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till sektionschef Viktoria Johnson 08-746 11 86. Fackliga kontaktpersoner är Marika Lindhagen (Vision) 08-746 15 48 och Riitta Salokangas-Davidsson (Kommunal) 08-746 16 90

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde 2020-03-01 eller efter överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2019-12-08. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer, till personer med funktionsnedsättning eller missbruk samt för till brottsoffer och personer i behov av ekonomiskt stöd. Vi ger råd, stöd och handlägger frågor som rör barn- och ungdom, familjerättsfrågor, psykisk funktionsnedsättning och missbruk, samt frågor som rör brottsoffer och försörjningsstöd. Vi ansvarar även för budget- och hyresrådgivning, skuldsanering, vissa arbetsmarknadsåtgärder, serveringstillstånd samt dödsboanmälningar. Vissa verksamheter bedrivs också tillsammans med andra kommuner och flertalet insatser som erbjuds tillhandahålls av olika entreprenörer.
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)