Elevassistent till Tallbackaskolans grundsärskola, Solna stad

Elevassistent till Tallbackaskolans grundsärskola, Solna stad

Elevassistent till Tallbackaskolans grundsärskola, Solna stad

Vill du göra skillnad i människors vardag och hjälpa vår elev att få det stöd som hen behöver? Är du pedagogisk, tålmodig och har ett positivt förhållningssätt gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor?

Då söker vi dig!

Om Tallbackaskolans grundsärskola
Tallbackaskolans grundsärskola är inhyst i Tallbackaskolan. Skolan är belägen i Huvudsta i södra Solna med närhet till sjö, natur och bassängbad. Vi strävar dagligen efter att ge grundsärskolans elever viktiga verktyg i form av självförtroende, social kompetens och kunskap. Vi ser trygghet som en självklar förutsättning för skolframgång.

Vi söker dig som:
  • Har tidigare erfarenhet av arbete som elevassistent eller liknande.
  • Har en gymnasieutbildning eller likvärdig inom barn- och fritidsprogrammet eller omvårdnadsprogrammet.
  • Om du har kunskap och/eller erfarenhet av LSS eller barn och unga med utvecklingsstörning är de
  • Talar och skriver flytande i svenska språket
Som person har du ett stort engagemang och viljan att utvecklas tillsammans med oss. Du har lätt för att skapa förtroende och bygga relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor på skolan. Du har förmåga att ta ansvar och initiativ samt ser vad som behöver göras och kan ligga steget före. Du besitter omdöme, mognad och har ett lågaffektivt förhållningssätt gentemot barn.

Arbetsuppgifter:
Tjänsten innebär att stötta våra elever både under skoldagen som fritids, i ett nära samarbete med lärare och övrig personal. Som elevassistent finns du med i klassens verksamhet på lektioner, raster, under skolmåltid samt på fritidshemstid för att skapa struktur och tydlighet. I denna roll får du en chans att göra skillnad i våra elevers skoldag.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig ett självständigt och omväxlande arbete med mycket utomhusvistelse. Du kommer att ingå i ett team tillsammans med lärare och elevassistenter och tillsammans planerar och utför ni arbetet. I Solna stad erbjuds du även individuell lönesättning och friskvårdsbidrag. Staden har under flera år arbetat strategiskt med kommunikativt ledarskap samt ledarskap och medarbetarskap i partnerskap vilket genomsyrar samverkan.

Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast den 2020-09-30. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vår ansökningsportal.

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta rektor Mariana Berlin på Mariana.Berlin@solna.se. Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av tjänsten, men tackar nej till dig som säljer rekryterings- eller annonstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (10 dagar kvar)