Ekonomiassistent

Ekonomiassistent

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola. Vår uppgift är att ge barn och ungdomar kunskaper och erfarenheter, som rustar dem för livet och ger goda möjligheter till fortsatta studier.Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningens enhet för ekonomi- och inköp ansvarar för förvaltningens budget och ekonomifrågor, verksamhetsplanering, uppföljning, årsredovisning, fakturahantering, avtalsuppföljning och inköpsrelaterade frågor. På enheten arbetar idag fem personer, två ekonomiassistenter, en ekonom, en chefscontroller och en administrativ samordnare. Enheten ingår i administrativa avdelningen där ytterligare två enheter ingår, enheten för utredningar, tillsyn och handläggning och enheten för placeringar och registratur.

I rollen som ekonomiassistent ingår bl.a. följande arbetsuppgifter:
  • Ansvar för förvaltningens portal för fakturahantering
  • Ansvar för förvaltningens fakturahantering och stödja fakturahandläggare inom förvaltningen och säkerställa att betalningar sker i tid med rätt underlag, leverantörer registreras i reskontran och att bokföringen blir rätt
  • Interkommunal ersättning grundskola och fritidshem
  • Hantera frågor från kontaktcenter inom ansvarsområdet
  • Kreditera fakturor
  • Upprätta momsunderlag för återsökning
  • Övrig kontors- och ekonomiadministration
  • Stöd till administratörer ute på skolor och förskolor när det gäller fakturahantering.
Vi använder verktyg som exempelvis Raindance, Qlickview och ProCapita.

Vem söker vi?

Till rollen som ekonomiassistent söker vi dig med gymnasieutbildning och några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Har du tidigare arbetat i Raindance och med fakturahantering ses det som meriterande. Erfarenhet från kommunal verksamhet och inom barn- och utbildningsfrågor är en fördel, men inget krav. Goda kunskaper i Officepaketet och med att arbeta i administrativa datasystem ses också som meriterande.

Som person bör du vara serviceinriktad, noggrann, strukturerad och flexibel samt trivas i en roll där du agerar spindeln i nätet och har många kontaktytor. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera, men kan samtidigt arbeta självständigt och ta stort eget ansvar. Då du kommer att hantera en stor volym fakturor och arbeta gentemot deadlines är det också viktigt att du är duktig på att prioritera och arbeta strukturerat.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Rönnberg, Avdelningschef som du når på e-post maria.ronnberg@solna.se eller telefon 08-746 35 55.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 30 november. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansökningar kommer att hanteras löpande.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 30 nov (14 dagar kvar)