Ekonom

Ekonom

Vill du vara med och bygga upp en ny ekonomi- och inköpsadministration för våra förskolor och skolor? Tycker du om att driva och delta i förändringsarbete? Just nu söker vi dig som har drivkraften och kompetensen att vara med och forma nya gemensamma arbetssätt för vår ekonomi- och inköpsadministration.

Vi erbjuder en tjänst på en arbetsplats i förändring som utvecklas för att ha en ekonomi och inköpsadministration som uppfyller framtidens krav på kvalité och effektivitet!

Om arbetsplatsen
Tjänsterna är organisatoriskt placerad på Ekonomiavdelningen på barn- och utbildningsförvaltningen och du kommer att sitta i Solna stadshus. På avdelningen arbetera idag fyra personer, två ekonomer, en redovisningsekonom och en ekonomiassistent. Avdelningen ansvarar för förvaltningens budget- och ekonomifrågor, resursfördelning, uppföljning, årsredovisning, fakturahantering, inköpssamordning och avtalsuppföljning.

Så här svarar Emelie och Elena som svar på frågan om hur det är att arbeta på barn- och utbildningsförvaltningens ekonomiavdelning:

- Kollegorna och variationen på arbetsuppgifterna gör varje dag händelserik och rolig! Det mest utmanande är att utveckla nya rutiner och arbetssätt för avdelningen.

Jag, Maria, som är chef för avdelningen är ekonom och kommer närmast från Skövde kommun där jag arbetat som controller inom barn och utbildning i åtta år. Eftersom utveckling och att arbeta med ständiga förbättringar är frågor jag brinner för passar detta uppdrag mig väldigt bra. Här får jag möjlighet att leda utvecklings- och förändringsarbete inom ekonomiområdet tillsammans med ett team med en verklig vilja att förändra och förbättra. Som medarbetare hos mig får du ett stort eget ansvar och goda möjligheter att vara med och påverka och utforma nya arbetssätt och rutiner!

Vad innebär arbetet
Arbetet innebär att ansvara för löpande ekonomi- och inköpsadministration för våra förskole- och skolenheter. Du ska vara ett stöd för rektorer gällande budgetering och månadsuppföljning av enheternas ekonomi. I tjänsten ingår även att stötta verksamhetens chefer med analyser och utredningar inom ekonomiområdet och tillsammans med övriga ekonomer på avdelningen genomföra större förvaltningsövergripande analyser och utredningar.

Vi använder flera digitala verktyg i arbetet som exempelvis Raindance, Qlickview, Stratsys och ProCapita.

Vem söker vi?
Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi. Har du tidigare arbetat i systemen Raindance eller med e-handel ses det som meriterande. Erfarenhet från kommunal verksamhet och inom barn- och utbildningsfrågor är en fördel men inget krav. vi ser att du har goda kunskaper i Officepaketet och har du arbetat i administrativa datasystem ses det som meriterande.

Som ekonom utgör du en stödfunktion till förvaltningens förskole- och skolverksamheter och rollen kräver att du är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med både chefer och medarbetare. Du är noggrann och van att arbeta självständigt och ta ett stort eget ansvar. Du tar initiativ till att utveckla arbetet och är flexibel och öppen för förändring. Arbetstakten kommer periodvis att vara hög därför är det viktigt att du kan prioritera och arbeta strukturerat.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till mig Maria Gyllenberg, chef för ekonomiavdelningen, på maria.gyllenberg@solna.se.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 15 december 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Konsult, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (2 dagar kvar)