Digital kompetensledare till Solna stad

Digital kompetensledare till Solna stad

Vill du vara med och ta dig an dagens och morgondagens utmaningar i digital kompetensförsörjning inom offentlig sektor? Är du en utbildad pedagog med stor passion för IT, digitalisering och kollegialt lärande? Har du erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och trivs i en roll med många kontaktytor? Sök då tjänsten som digital kompetensledare hos oss i Solna stad och bli det nya tillskottet i vårt DKL-team!

Om uppdraget
Rollen som digital kompetenssledare (DKL) är en del i ett ESF-projektet "Digitalt medarbetarskap" som syftar till att ge chefer och medarbetare inom Barn-och utbildningsförvaltningen och Omvårdnadsförvaltningen kompetens att kunna använda den digitala teknik och de möjligheter till enkla, smarta och effektiva arbetssätt som den ger. Du kommer i rollen att arbeta riktat mot Barn- och utbildningsförvaltningen och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
  • Utveckla IT-användningen i förskolor och skolor utifrån evidensbaserad forskning
  • Initiera, planera och genomföra projekt inom IT i undervisningen i förskola, förskoleklass och fritidshem som kan leda till ökad måluppfyllelse för barn och elever.
  • Utveckla användningen av IT som kompensatoriskt verktyg för barn i behov av särskilt stöd
  • Stötta förskolor och skolor i arbetet med digitala verktyg i undervisningen.
  • Ansvara för omvärldsbevakning av digitala verktyg i undervisningen i förskola och skola.
  • Ansvara för att implementera nya digitala verktyg i verksamheten.
  • Genomföra workshops i digitala verktyg samt leda nätverket för våra pedagoger.
Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, lärare i fritidshem eller grundskollärare. Du är väl förtrogen med IT som pedagogiskt verktyg i undervisningen och har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete. För att lyckas i rollen som DKL ser vi att det är viktigt att du är väl förtrogen med skolans och förskolans styrdokument, har goda kunskaper i Office365.

Rollen som DKL ställer krav på att du är självgående i ditt arbete och har en förmåga att anpassa dig när omständigheterna förändras. Då du i rollen kommer att ha många kontaktytor med våra verksamheter ser vi att du har en god samarbetsförmåga samt ett intresse och en vilja att hjälpa andra och se lösningar på problem. En viktig arbetsuppgift är att genomföra workshops och leda nätverk, vilket ställer krav på att du har en god kommunikativ förmåga, och kan anpassa ditt budskap till mottagaren.

Vårt erbjudande
Rollen som DKL är en utmanande och spännande roll, där du ges möjlighet att utveckla pedagoger genom kollegialt lärande och påverka digitaliseringen i Solnas förskolor och skolor. Du blir en del av en grupp digitala kompetensledare på barn och utbildningsförvaltningen, med engagerade och kompetenta kollegor, och du får många kontaktytor i Solnas förskolor och skolor.

Solna stad erbjuder möjlighet att växla semesterersättning mot extra semesterdagar, friskvårdsbidrag samt personalstöd.

Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Sofia Nybom, samordnande utvecklingsledare, på 08-746 18 21

Fackliga kontaktpersoner är
  • Kristina Karhunen, Lärarförbundet, tel 0763-378 66 50
  • Susanna Sjögren, Lärarnas Riksförbund, tel 0707-32 15 35.
Välkommen med din ansökan senast 2019-04-28.

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av tjänsten, men undanbeder oss kontakt från dig som säljer rekryterings- eller annonstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (7 dagar kvar)