Chefscontroller/stabschef

Chefscontroller/stabschef

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Omvårdnadsförvaltningen ansvarar för äldreomsorgen samt omsorg om personer med funktionsnedsättning. Verksamheten drivs genom privata entreprenörer eller i Solna stads regi och vår uppgift är att hjälpa människor till ett tryggt, självständigt och värdigt liv.Arbetsbeskrivning

Omvårdnadsförvaltningens ekonomistab ansvarar för förvaltningens budget och ekonomifrågor, verksamhetsplanering, uppföljning, årsredovisning och fakturahantering.

Ditt ansvar blir att leda och utveckla förvaltningens ekonomistyrning samt ha personalansvar för 3 medarbetare. Ekonomistaben leder och fördelar budgetarbetet och verksamhetsplaneringen samt arbetet med prognoser, delårs- och årsbokslut. Du ansvarar även för rapportering av nyckeltal och avvikelseanalys till förvaltningsledningen. I arbetet ingår även att delta operativt i förvaltningens budget- och redovisningsarbete. Du är en duktig ekonom som har förmåga att alternera mellan operativt och strategiskt arbete.

Vem är du?

Till rollen som chefscontroller/stabschef söker vi dig som är ekonom och en trygg ledare. Du har högskoleutbildning inom ekonomi samt flerårig chefserfarenhet. Din kunskap inom redovisning och controlling är gedigen. Erfarenhet av arbete i en offentlig organisation är meriterande men inget krav. En stor del av verksamheten drivs av privata utförare och det är meriterande om du har erfarenhet från anbuds- och upphandlingsarbete.

Som person söker vi dig som är en god ledare, har en god samarbetsförmåga och är mål- och resultatorienterad. Du är trygg i dig själv och i din kompetens och du har en egen drivkraft att vilja utveckla och förnya. Vi tror också att du är strukturerad och analytisk samt kan förklara ekonomiska samband på ett pedagogiskt sätt. Vidare har du en strategisk förmåga och har ett brett perspektiv på frågor som rör verksamheten. Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Du erbjuds

Är du rätt person för oss erbjuds du en utvecklande chefsroll inom en modern, kommunal verksamhet i framkant. Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp samt leda ett duktigt team.

Mer information och ansökan

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryterare/Hr-konsult, Zarina Aminyar på tel.nr 072 583 19 09 alternativt via mail: zarina.aminyar@solna.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Facklig kontaktperson för Vision är Marika Lindhagen, tel 08-746 15 48, alt marika.lindhagen@solna.se

Sista ansökningsdagen är 2018-11-21
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 21 dec (38 dagar kvar)