Boendestöd på stödboendet Trampolinen

Boendestöd på stödboendet Trampolinen

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer, till personer med funktionsnedsättning eller missbruk samt för stöd till brottsoffer och personer i behov av ekonomiskt stöd. Vi ger råd, stöd och handlägger frågor som rör barn- och ungdom, familjerättsfrågor, psykisk funktionsnedsättning och missbruk, samt frågor som rör brottsoffer och försörjningsstöd.Om arbetsplatsen

Vuxenenheten har det samlade ansvaret för målgruppen personer med psykisk funktionsnedsättning och personer med beroendeproblematik. Enheten består av en myndighetsgrupp och en utförargrupp. Utförargruppen ansvarar för utförandet av beslutade insatser som sysselsättning, boendestöd och öppenvårdsbehandling. Enheten driver också stödboendet Trampolinen där vi nu söker en boendestödjare. Trampolinen vänder sig till personer med beroendeproblematik. Boendet som har 11 platser och är bemannat dygnet runt, ska ge goda förutsättningar att leva ett nyktert och drogfritt liv. Behandling och sysselsättning är knutet till beslut om placering på boendet och utförs av förvaltningens öppenvårdspersonal.

Vad innebär arbetet?

Arbetet innebär att vara ett stöd och en samtalspartner för de boende och att motivera till fortsatt drogfrihet och aktivitet. Pedagogiskt stöd gällande ADL som en förberedelse inför eget boende är viktiga inslag. Du har ansvar för att organisera dagliga aktiviteter som kvällsmåltider, träning och utflykter på helger. I samverkan med öppenvårdspersonal stödjer du de boende att skapa och hålla struktur och att delta i organiserade aktiviteter. Du kommer att utföra alkohol/drogkontroller både regelmässigt och slumpmässigt. Arbetet innebär sovande jour. Regelbunden dokumentation ingår. Ett utvecklingsarbete med nya boendeformer pågår, vilket kommer innebära att du som boendepersonal även kommer ge visst stöd utanför boendet med klienter som flyttat ut från boendet till lägenheter.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är utbildad behandlingsassistent, alkohol- och drogterapeut eller liknande. Du har vidareutbildning inom beroendeområdet och flera års dokumenterad erfarenhet av arbete med personer med beroendeproblematik. Du har vana att dokumentera i journalsystem. Erfarenhet av boendestödjande arbetsuppgifter är meriterande liksom erfarenhet av arbete med personer med psykisk funktionsnedsättning eller samsjuklighet samt kunskap i evidensbaserade metoder inom beroendeområdet. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Du är bra på att skapa relationer, är trygg i dig själv och har god självinsikt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt, har lätt att entusiasmera andra och är empatisk. Du tror på att alla människor har en inneboende förmåga att utvecklas. Du behöver kunna ta snabba och ibland svåra beslut och stå fast vid de regler som gäller. Att vara konsekvent i agerande och beslut är grundläggande i arbetet.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en arbetsplats med erfarna och kompetenta arbetskamrater, fina lokaler centralt i Solna med goda kommunikationsvägar. Individuell lönesättning och regelbunden extern handledning.

Varaktighet, arbetstid

Tillsvidareanställning med start i januari 2019. Schema dag, kväll, natt och helg, deltid med omfattning omkring 70%. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 21/11 2018. Vi gör löpande intervjuer under ansökningstiden.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Kontakt/Övrigt

Vid frågor, kontakta Sektionschef Viktoria Johnson på tel 08-746 1186
Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Solna stad
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 21 dec (31 dagar kvar)