Biträdande rektor till Ulriksdalsskolan i Solna stad

Biträdande rektor till Ulriksdalsskolan i Solna stad

Ulriksdalsskolan är en modern och miljöcertifierad F- åk 9-skola som öppnade 2014 med kapacitet för ca 900 elever. Skolan invigdes 2014, på kort tid har vi byggt en skola med hög kvalitet och vi vill utvecklas vidare. Skolan ligger mitt i den expansiva stadsdelen Ulriksdal i Solna med goda kommunikationer. I skolan finns även verksamhet för Solna kulturskola, bibliotek och fritidsklubb, vilka skolan aktivt samverkar med. Skolan har även ett nära samarbete med ÖverJärva Naturskola som ligger ett par hundra meter från Ulriksdalsskolan.Vi har även ett internationellt samarbetet med länder både utom och inom EU.

Skolan befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och präglas av kreativitet och nytänkande. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi vet att bra relationer mellan elever och personal är en förutsättning för hög måluppfyllelse och en trevlig stämning på skolan. Vår vision: Tillsammans skapar vi trygghet och kunskap för livet!

Vår vision är trygga och motiverade elever med fokus på struktur, studiero och värdegrundsfrågor. Skolan är organiserad i olika arbetsenheter och har en fritidsverksamhet för årskurserna F-åk 6.

Vad innebär arbetet?
Som biträdande rektor arbetar du på uppdrag av rektor och har ett arbetsledaransvar för överenskommen del av skolans personal och verksamhet. Ditt personalansvar innefattar bl. a. medarbetarsamtal, lönesättning och arbete med olika personalfrågor. Du har också ett elevansvar vilket innebär arbete med olika elevhälsofrågor, kontakt med vårdnadshavare samt deltagande i skolans elevhälsoteam.

Tillsammans med rektor och dina två kolleger, utgör du skolans ledningsgrupp och leder, utifrån gällande styrdokument, skolans pedagogiska utveckling och arbetar för att skapa förutsättningar som bidrar till hög måluppfyllelse bland både elever och medarbetare. Du delar också ansvar för skolans schemaläggning och hantering av vissa administrativa verktyg.

Läs mer om oss på Ulriksdalsskolan här.

Din profil
Ulriksdalsskolan söker en ledare som tycker om att arbeta i team, som är engagerad, lyhörd och tydlig. Du ska ha stort intresse för personalens utveckling som en grund för elevernas utveckling på alla områden.

Du är bra på att kommunicera och att ha goda relationer med elever, föräldrar och personal.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Har du arbetat som lärare och har erfarenhet av att arbeta som skolledare? Varmt välkommen med din ansökan!

Meriterande kvalifikationer
  • skolledarerfarenhet
  • rektorsutbildning
  • kunskap om kvalitetsarbetet inom skolan
Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Conny Lindberg, rektor som du når på tel 072-583 16 10.

Fackliga kontaktpersoner är:
  • Susanna Sjögren, Lärarnas Riksförbund, tel 0707-32 15 35
  • Kristina Karhunen, Lärarförbundet, tel 076 378 66 50
  • Riitta Salokangas Davidsson, Kommunal, tel 08 746 16 90
Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid 100%. Tillträde och lön enligt överenskommelse. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 25 mars.

Kopior på betyg lämnas i samband med intervjun. För den som erbjuds tjänsten krävs utdrag från Rikspolisens belastnignsregister.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Intervjuer sker fortlöpande.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola. Vår uppgift är att ge barn och ungdomar kunskaper och erfarenheter, som rustar dem för livet och ger goda möjligheter till fortsatta studier.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.solna.se/
Sista ansökningsdag 25 mars (5 dagar kvar)